DEAC: szoros lett, de végig kézben volt a siker

Debrecen – Háromszor találkozott ebben a szezonban a Kincsem gárdájával a DEAC, mindhárom alkalommal debreceni győzelem született.

Kincsem Lovaspark SE – DEAC 6-7 (1-4)

Férfi futsal NB II., Keleti csoport, felsőházi rájátszás 2. kör
2017. március 13., Tápiószentmárton

Elek Gergő: – Az első félidőben simán vezettünk, még nagyobb is lehetett volna a különbség. A másodikban olyan helyzetek elé próbáltak minket állítani, amelyekkel ritkán, vagy inkább nem találkozunk. Ezeket kevesebb sikerrel oldottuk meg. Kiszenvedett győzelem volt, de örülök neki. Tanulunk a hibáinkból és megyünk tovább!

Bár a hétfői derbi végül csak egygólos DEAC-győzelmet hozott, a mérkőzés során többször is 2-3 góllal mentek a debreceniek, ezért kijelenthetjük, hogy ők irányították a találkozó alakulását.

A DEAC így a felsőházi rájátszásban folytatja veretlenségi sorozatát, amely immár – a 16 alapszakaszi mérkőzéssel együtt – 18 meccset számlál. Az egész 2016/2017-es bajnoki szezonban egyszer, az alapszakasz 2. fordulójában kapott ki Elek Gergő tréner alakulata.

Március 20-án 18 órától megyei presztízsmeccs következik, amikor a DEAC a MVFC II-t fogadja a debreceni DESOK-ban. A Mezei Vill II. eddig kétszer kikapott, a DEAC egy siker mellett egyszer ikszelt a play-off során.

– Koppányi Szabolcs –