DEAC: remek teljesítmény, megérdemelt siker

DEAC: remek teljesítmény, megérdemelt siker
© Fotó: Kiss Annamarie
Debrecen – A csütörtök esti DEAC–Csíkszereda Erste Liga-találkozó rövid ünnepséggel kezdődött; Szabados Richárd, a Liga alelnöke nyújtotta át az alapszakasz kanadai táblázatának élén végzett Hugo Turcotte-nak a pontkirályt megillető különdíjat.

02.10-nél a DEAC szerezte meg vezetést: Salló Barna fejezte be góllal a harmadik sorunk akcióját. A 11. percben Részegh hagyta hátra a pakkot, a mögötte érkező Fodor lövése beakadt, egalizáltak a kék-fehérek.

A 2. játékrész is nagy iramú, pörgős hokival indult, oda-vissza hullámzott a játék. 38.26-nál a hazaiak kapuja előtt alakultak ki tumultózus jelenetek, óriási kardozás folyt a jégen, sípszó nem volt, végül Bíró Tamás tuszkolta a hálónkba a korongot.

Fotó: Kiss Annamarie

A 3. harmadot nagy elánnal kezdte a debreceni legénység. 40.42-nél az oldalra csorgó korongot Novotny tette keresztbe, a jól érkező Turcotte pedig egyből Lundström hálójába vágta. A 48. minutumban Becze testre ütésért ült ki, és fordított a DEAC: Németh Attila indítását Turcotte vitte be a kapu elé, a kipattanóját Hári értékesítette, kialakítva a 3–2-es végeredményt.

HBN


Budapest, Debrecen - A Debrecen hazai környezetben 3-2-re legyőzte a Csíkszeredát a jégkorong Erste Liga középszakaszának felsőházában, csütörtökön. Eredmények (az Erste Liga honlapjáról), középszakasz felsőház: DEAC-Sport Club Csíkszereda (román) 3-2 (1-1, 0-1, 2-0) korábban: UTE-Cor...