DEAC: rápihenhetnek a következő erőpróbákra

Berényi Sándor
Berényi Sándor - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Berényi Sándor szerint csupán néhány meccs miatt maradt benne némi hiányérzet.

A Sopron játékosai is kénytelenek voltak fejet hajtani a DEAC előtt, a hajdúságiak szombaton 86–80-ra diadalmaskodtak a hűség városban. Molnár Andrásék elsősorban a második félidőben nyújtott teljesítményüknek köszönhetően tudták kikaparni a gesztenyét, a harmadik és a negyedik negyedben tizennégy egységet vertek a soproniakra.

– Szerencsére jól kezdtük a találkozót, emellett a nehéz pillanatokban is mindig volt tartásunk – nyilatkozta a Hajdú-Bihari Naplónak Berényi Sándor. – Nem hagytuk, hogy a Sopron ellépjen tőlünk, végig tíz ponton belül tudtunk maradni. A végjátékban megőriztük a higgadtságunkat, míg a hazaiak játéka görcsössé vált. A meccs előtt megbeszélt taktikai utasításokhoz tartották magukat a fiúk, így sikerült újabb értékes győzelmet aratni. Hiába áll a Sopron a táblázat utolsó helyén, kiváló együttesről beszélünk, amelynek erős a kerete, évek óta meghatározó tagja a bajnokságnak. Természetesen Jahmal Jones és Ivan Lilov visszatérése is sokat nyomott a latba. Ugyan nem dobtak rengeteg pontot, ennek ellenére hasznos mezőnymunkával vették ki a részüket a sikerből – összegzett elégedetten a debreceni alakulat vezetőedzője.

Nem szállnak el

A cívisvárosiak újoncként vágtak neki a szezonnak, ennek ellenére a produkciójukról csak pozitívan lehet beszélni: a Berényi-tanítványok eddig kilenc összecsapást vívtak, négy fiaskó mellett ötször boldogan hagyhatták el a játékteret.

– Egy hasonló rajtban bíztunk. Az első öt fordulóban háromszor nyertünk, a sikerek olyan magabiztosságot adtak, amelynek köszönhetően Kaposváron és Sopronban is értékes diadalban lehetett részünk. Egyedül a Szeged elleni hazai vereség miatt maradt bennem hiányérzet, valamint a Falcóval és a Körmenddel vívott összecsapásokon szorosabb eredményben reménykedtem.

Hálával tartozunk a drukkereinknek, akik minden hazai fellépésünkre szép számmal kilátogattak. Arra kérném őket, hogy jó szokásukat tartsák meg a folytatásban is. A biztató kezdés ellenére a földön maradunk, és a célunkat, vagyis a biztos bennmaradást nem tévesztjük szem elöl.”

A pontvadászatban kisebb szünet következik, a DEAC legközelebb december hatodikán lép parkettre. Berényi a pauzával kapcsolatban megjegyezte, abból a szempontból hasznos lesz, hogy a kisebb-nagyobb sérülések kúrálására lehetőségük nyílik. Megtudhattuk, a játékosok néhány nap szabadságot kapnak, a munka a hét második felében folytatódik.

HBN-BÁ