DEAC: rangadóra hangolva

Akt.:
DEAC: rangadóra hangolva
© Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – Szombaton 18.30-tól Debrecenben fogadja az Airnergy FC alakulatát a DEAC női NB I-es futsalcsapata a DESOK Sportcsarnokban. A rájátszás második körében nagy csata várható két hasonló tudású együttes között, de egyértelmű hazai győzelmi eséllyel – amennyiben pontosak és fegyelmezettek lesznek a debreceni lányok.

Az aktuális mini tabellára nézve örömmel konstatálhatjuk, hogy a DEAC női csapata vezeti az alsóházi rájátszás mezőnyét. Messze azonban a vége, ráadásul itt még bárkiből lehet kiesésre jelölt vagy az NB I-ben végül 6. helyezett együttes (az első öt a bajnoki dobogó helyeiért küzd meg a felsőházban). Ráadásul az Airnergy-t nem szabad félvállról venni, hiszen egy-két komoly skalpot begyűjtöttek már, így totális öngól lenne a DEAC részéről, ha a “jó, jó, de úgyis nyerünk majd valahogy” mentalitással vágna neki a szombati csatának.

A DEAC-os csajok szokásosan jó hangulatban edzettek csütörtökön is a szombati összecsapás előtt. Igaz, Urai Bia új sárga csukája néha félrehordott, vagy a gyakorlatok közben állt elő némi “üzemzavar”, de bízunk benne, hogy hétvégére minden összeáll, és jó irányban zúgnak majd lövéseink, valamint az erre a meccsre vonatkozó taktika is közel tökéletesen megvalósításra kerül!

Az Airnergy csapatát győztük már le az alapszakasz során, de azóta elég jól összekapta magát a budapesti együttes, amely a play-off első kanyarjában otthon játszott 3-3-at a Győrrel (2-0-ra és 3-2-re is vezettek a hazaiak, de végül a győriek kiküzdötték a döntetlent). A DEAC pedig, mint tudjuk, 3-2-re legyűrte (nagy nehezen) a Göcsejt, idegenben.

– Koppányi Szabolcs –


Sólyom Attila: – Győzelemmel kezdtük a rájátszást, idegenben vertük meg az egyik legnagyobb riválisunkat. Egy apró lépést tettünk a céljaink elérése érdekében. Amúgy viszonylag gyengébb játékkal sikerült nyernünk egy hete, igaz, hatalmasat kellett küzdeni. A kötelező feladat ezen a hétvégén lesz. Az alap az, hogy kitesszük a szívünket is a pályára, és ha ez egy kicsit jobb játékkal is párosul, mint legutóbb, akkor nem lehet gond. Szerintem jobb a csapatunk most, mint az Airnergy gárdája, de ezt a pályán kell bebizonyítani. Sok nézőt várunk és szeretnénk jó játékkal itthon tartani a három pontot.