DEAC: most akadozott a gépezet

Hetényi Zoltán jó védései ellenére sem tudtak nyerni
Hetényi Zoltán jó védései ellenére sem tudtak nyerni - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – A debreceni gárda keményen harcolt, de a csapatjáték nem működött a megszokott olajozott módon.

Nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek a DEAC és a Dunaújvárosi Acélbikák péntek esti összecsapása a Debreceni Jégcsarnokban. A hazaiak dolgát nehezítette, hogy Novotny sérülése nem jött rendbe, a vendégek oldalán viszont nem volt komoly hiányzó – számolt be róla a cívisvárosiak honlapja.

Sok helyzet

A találkozó elején rendesen bekezdtek a küzdő felek. Egyenlő létszámban többet kezdeményeztek a mieink, az ötödik percben Turcotte Hugo szerzett vezetést a házigazdának. A 11. minutumban Kuleshov Vladis­lav révén nőtt kétgólosra a hajdú-bihariak előnye. Nem sokkal rá az újvárosi támadók üresre játszották magukat, a DEAC hálóőre azonban óriásit védett. A harmad végén kihagyott a hazai védelem, a finn légiósok akciójából Turtiainen kaparta be a korongot.

A második játékrészt az Újváros kezdte valamivel élesebben, a 22. percben mégis az egyetemisták növelték az előnyüket. Turcotte vendégkapu mögül visszatett korongját Kovács Bronson lőtte be. Rögtön utána azonban két újvárosi csatár maradt tisztán, végül az exdebreceni Saluga rontotta el a hazai szurkolók örömét. A negyed felénél elléphetett volna a DEAC az Acélbikáktól, a kitörő Sillót Hruby kaszálta el a kapussal szemben. A büntetőlövést a sértett végezte el és Garbacz Mátét találta telibe. A kihagyott büntető után folytatódott a kiállításpárbaj, előbb Jabornik, majd Kuleshov kapott kényszerpihenőt. A harmadból hátralévő időben oda-vissza játékot láthatott a közönség, sok helyzettel, jó kapusteljesítménnyel mindkét oldalon.

Az utolsó játékrészt a korábbiaknál valamivel agresszívebben indították a mieink, mindkét félnek akadtak helyzetei. Az 55. percben Franssila kiegyenlített, jöhetett a hosszabbítás. A 3 a 3 elleni játékban rögtön korongot vesztettek a cívisvárosiak, két újvárosi játékos maradt tisztán, szemben Hetényi Zoltánnal, végül Huovinen szerezte meg csapatának a bónusz pontot.

Nem volt elégedett

David Musail vezetőedző nem volt elégedett csapata teljesítményével: „A közönség számára ez egy jó meccs volt, igaz, akadtak hullámvölgyek. Voltunk kétgólos előnyben is, ám a Dunaújváros vissza tudott kapaszkodni. Ennek az lehetett az oka, hogy ezen a találkozón nem igazán tudtunk csapatként működni. Néhány játékos egyszerűen nem ébredt fel a mérkőzésen, így nem tudtunk együtt játszani. Nyilván hiányzott Dominik is, de hogyha ez a néhány játékos nem koncentrál eléggé, akkor nem tudunk jól teljesíteni. Lehet, hogy jó a keretünk, de ettől függetlenül mindenkinek száz százalékot kell nyújtani!”

A DEAC vasárnap este is jégre lépett, a Vasast fogadták a Debreceni Jégcsarnokban.

HBN