DEAC: megpecsételte a sorsukat a piros lap

Faragó Ádámnak sem volt könnyű dolga a kapuban
Faragó Ádámnak sem volt könnyű dolga a kapuban - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Veszprém csapata látogatott pénteken este, a férfi futsal NB I 10. fordulójában a DESOK-ba.

Az első félidő még kiegyenlített játékot hozott: a 8. percben Szentes-Bíró Tamás szerzett vezetést a DEAC-nak, de nem sokkal rá egyenlíteni tudtak a vendégek. Az 1–1-es első játékrész után felülkerekedett a Veszprém, Madarász János tanítványai végül 4–1-re nyerték meg a találkozót, melyen a 24. minutumban a debreceni Tóth Attila pirosat kapott.

„Kétfelé kell választanunk a mérkőzést, de nem félidőnként. Az első játékrészben és a második félidő elején ki-ki meccset tudtunk játszani, a Veszprém többet birtokolta a labdát, de helyzetünk ugyanannyi volt. Majd a játékvezető úgy döntött, hogy ne mi döntsük el a meccset, hanem megteszi ő. Egy, a kaputól 15 méterre kezdődő szabálytalanságot nyilvánvaló gólhelyzetnek titulált, és újfent kaptunk egy olyan pirosat, ami a nevetséges kategóriát súrolja. Ezt egy ilyen szintű Veszprém ellen nem bírtuk el. Ezután hajtottunk, küzdöttünk, de nem sikerült a zárkózás. Jogosan nyert a Veszprém, mert nem tudtuk feldolgozni a helyzetet, és ezután már hibákat követtünk el” – olvasható Elek Gergő, a DEAC edzőjének értékelése a klub honlapján.

Az MVFC-Berettyóújfalu hétfőn 20.30-tól a Szigetszentmiklós otthonában lép pályára. A jelenleg 22 ponttal a tabella harmadik helyén álló Mezei-Vill eddig nem kapott ki, az ötödik szigetszentmiklósiak négy győzelem mellett ötször alulmaradtak.

HBN