DEAC: keleten a helyzet fokozódik!

Debrecen – A keleti csoport élére vágyó DEAC és Csenger is kikapott hétvégén. Így két fordulóval a másodosztályú férfi futsalbajnokság vége előtt továbbra is csupán 2 pont különbség van a riválisok között.

Mezei-Vill II. Berettyóújfalu – DEAC 3-1 (2-0)

Férfi futsal NB II., keleti csoport, 8. kör

Elek Gergő: – Egy félidő előnyt adtunk ellenfelünknek, amivel ők – NB I-es játékosaik révén – élni is tudtak. A második félidőben játszottunk úgy, ahogy az egész meccsen kellett volna. Az megint más kérdés, hogy ekkor is tucatnyi helyzetet hagytunk ki. Az 5 a 4 elleni játékunk biztató volt. Fortuna a kezünkben hagyta a sorsunkat. Levonjuk a konzekvenciát és a hétfői ellenfélre, vagyis a Barcikára koncentrálunk.

A DEAC nem találta a fonalat az első félidőben, a Mezei-Vill öngóllal szerzett vezetést, majd a szünet után tovább növelték előnyüket a berettyóújfaluiak. Bár a szünet után jóval összeszedettebben játszott, a DEAC számos helyzetet kihagyott. Megérdemelten nyert az ellenfél. A már emlegetett Fortuna annyiban segített a debrecenieken, hogy ezúttal a csengeriek is kikaptak 3-2-re a Barcikától.

Amennyiben a következő forduló során a Csengernek sikerül legyőznie a Gödöllő csapatát, a DEAC pedig sikeresen veszi a mérkőzést a borsodiak ellen, egy mindent eldöntő szuperrangadó elé nézünk május 15-én a szabolcsiak otthonában.

– Koppányi Szabolcs –