DEAC: jobb játékra lesz szükség a Sopron ellen

Berényi Sándor
Berényi Sándor - © Fotó: archív
Debrecen – Berényi Sándor, a DEAC trénere amondó, egy felszabadult Sopron érkezik.

Alig, hogy hétvégén véget ért az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság alapszakasza, máris folytatódnak a küzdelmek. A DEAC sorsa a saját kezében volt, ám nem tudott élni a lehetőséggel. Múlt szombaton 92–82-re kikaptak Velkey Jánosék az Alba Fehérvár otthonában, ami azt jelentette, nem sikerült az első ötbe jutniuk, hetedikek lettek, így maradt nekik a középház.

A középszakaszban a debreceniek a Sopronnal, a Zalaegerszeggel, a Kecskeméttel és a Pakssal küzdenek majd meg azért, hogy a play off-ba kerüljenek. Szerdán 18 órától máris pályára lépnek a cívisvárosiak, a soproni gárda érkezik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba. Bő két hete is Sabáli Balázs alakulata vendégeskedett Debrecenben, akkor 104–97-re tudtak nyerni a hazaiak, akiknek edzője, Berényi Sándor úgy vélekedik, ezúttal az akkorinál jobb teljesítményre lesz szükségük a sikerhez.

– Annak ellenére, hogy lett volna esélyünk a felsőházba kerülésre, az a realitás, hogy kiszorultunk az első ötből. Természetesen bánt minket, hogy nem sikerült, de nincs idő a szomorkodásra, mert jönnek az újabb feladatok. Úgy hiszem, egy felszabadult, harcos Sopron érkezik hozzánk. Őket az alsóház réme fenyegette, pozitív meglepetés, hogy a középső ötösbe jutottak, és ez bizonyára lendületet ad nekik. Ha győzni akarunk, jobb játékot kell nyújtanunk, mint a legutóbbi mérkőzésünkön, amelyet velük szemben vívtunk – mondta el lapunknak Berényi Sándor, akitől azt is megtudtuk, szerencsére minden játékosuk bevethető.

A DEAC vezetőedzője úgy gondolja, közel hasonló játékerőt képviselnek a középházba került együttesek, így kiélezett csata várható a nyolcba kerülésért.

SZADÓ


Berényi Sándor
Debrecen - Az elmúlt hétvégén befejeződött a férfi kosárlabda NB I A-csoportjának alapszakasza, melyen a DEAC az előkelő 7. helyet szerezte meg. A Debreceni Egyetem csapata ezzel a középházban folytathatja a küzdelmeket, Bognár Kristófék szerdán 18 órától a Sopron KC együttesét fogadják. A középszak...

Debrecen - Tízpontos vereséget szenvedett a DEAC az alapszakasz záró fordulójában az Alba Fehérvár vendégeként. Mivel a Pécs legyőzte az Zalaegerszeget idegenben, ezért ők jutottak a felsőházba, Berényi Sándor tanítványai pedig a középházban küzdhetnek tovább a rájátszásért. Hatalmas iramban kezd...