DEAC-győzelem a Nyíregyháza ellen

DEAC-győzelem a Nyíregyháza ellen
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – A dobogóra pályázó Nyíregyházát győzte le a DEAC férfi kézilabdacsapata a hétvégén. A floorballosok is magabiztosan nyertek, az NB III-as labdarúgók viszont kikaptak a sereghajtó otthonában.

NB III – Az utolsótól kapott ki a DEAC

Vereséggel zárta az őszt a DEAC NB III-as labdarúgócsapata. A sereghajtó Tállya KSE otthonában 3-1-re kaptak ki a debreceniek. A DEAC a tabella 15. helyén várja a tavaszi folytatást.

Tállya KSE-DEAC 3-1

Gól: Paranai, Lippai, Kovács ill. Karikás

Férfi kézilabda – Fergeteges hangulatú győzelem

A mezőkövesdi vereség után Debrecenben mindenképpen javítani szeretett volna a DEAC férfi kézilabdacsapata a szomszédvár Nyíregyháza ellen. A debreceniek bízhattak a hazai pálya előnyében, ugyanis a DESOK-ban lejátszott négy mérkőzésen mindössze egy pontot vesztettek. A várakozásoknak megfelelően győzött is a csapat. Egymást végig biztatva, nagy lelkesedéssel, végig vezetve, jó játékkal fektették két vállra a dobogóra pályázó nyíregyházi együttest. A DEAC győzelmével a táblázat 5. helyére lépett.

DEAC – Nyíregyháza 29-26

Férfi röplabda – Vereség hazai pályán

A Debreceni Egyetem Atlétikai Clubjának férfi röplabdacsapata a Kecskemét együttesétől kapott ki három szettben az NB I hétvégi fordulójában.

– A hazai pálya ellenére megilletődötten kezdett a csapat, és ezért nagyon sokat hibáztunk. Utána ugyan voltak szép labdamenetek, de a kecskemétiek magasságbeli és technikai fölényét nem tudtuk ellensúlyozni. Remélem, hogy a náluk gyengébb csapatok ellen többre leszünk majd képesek – nyilatkozott a meccs után Fodor Antal, a debreceniek edzője.

Debreceni EAC – HÉP-Kecskeméti RC 0-3

Női röplabda – Budapesten kaptak ki a lányok

A DEAC női röplabdásai is vereséggel zárták a hétvégi bajnoki fordulót. Az NB II-es csapat nem nyert szettet a TFSE otthonában.

– Az első szettben jól kezdtünk, de támadásaink nem voltak eredményesek, majd a második szett első 8 percében mintha csak az ellenfelünk lett volna a pályán. 14:4-es hazai vezetésnél változtatni kellett, és a csereként beálló Csiki Bogi vezetésével új erőre kapott a csapat, 20:5-ről 25:19-re sikerült szépíteni, de sajnos nem sikerült átütő erőt képviselnünk, így nem tudtunk nyerni – mondta Kuszkó Zsolt, a DEAC edzője.

TFSE-DEAC 3-0

Floorball – Magabiztos győzelem

Újabb rangadó várt szombaton a DEAC Floorball alakulatára a listavezető Komárom ellen az OB II 7. fordulójában. A meccsen a hét év után Debrecenbe visszaigazoló Varga Gergő is játszott. Az első percekben még a vendégek vezettek, de a második játékrésztől a DEAC irányított.

A záró húsz percben Szalóki Nándor duplázott és Okos Csanád is betalált: öt perc alatt eldöntötte a mérkőzés és a bajnoki pontok sorsát a DEAC. A folytatásban Fábián Dániel és Szalóki Nándor újabb gólt jegyzett. Az igazi kegyelemdöfést emberhátrányban adta meg az egyetemista csapat: Okos Csanád passzát Pál Lóránt váltotta gólra, a DEAC szinte kiütötte ellenfelét. Magabiztos győzelmével visszavette az első helyet a debreceni csapat.

Debreceni EAC – SZPK Komárom 11-4

Női futsal – Elmaradt a siker

A női futsalosok a berettyóújfalui MVFC gárdáját fogadták vasárnap a DESOK-ban az NB II Keleti csoportjában. A vendégek már az első percben megszerezték a vezetést, sőt a 21. percben már kétgólos volt az előnyük. A DEAC azonban Bornemissza Barbara találataival egyenlített. A vendégek viszont a 32. percben Erős Zsanett góljával állították be a 3-2-es végeredményt.

DEAC-MVFC Női II. 2-3

– Debreceni Egyetem –