DEAC: Gyergyóban sem jött össze a pontszerzés

DEAC: Gyergyóban sem jött össze a pontszerzés
© Fotó: Matey István, archív
Debrecen – A Brassó után a Gyergyói HK is legyőzte a DEAC-ot a hétvégén.

Két nappal a Brassó elleni mérkőzés után Gyergyószentmiklóson léptek a jégre a DEAC hokisai az Erste Ligában. A debreceni szimpatizánsok bizakodva tekintettek a találkozó elé, mivel a két együttes játékerejének mérlegelése alapján a Gyergyó viszonylag „könnyebben fogható” ellenfélnek ígérkezett.

A 6. percben váratlanul vezetéshez jutott a hazai gárda; a rutinos Pesztunov szerzett korongot, Csergőt játszotta meg, a gyergyói csatár pedig az első igazán veszélyes támadásuk végén előnyhöz juttatta a csapatát. 17.03-nál korongot vesztettek a gyergyóiak, Turcotte vezette fel a debreceni támadást, majd Hetényi Péter középre adásából Salló szerezte meg az egyenlítő gólt.

A 2. harmad elején újra vezetést szereztek a hazaiak; Góga távoli lövése Markovról bepattant, a gólt Constantinnak jegyezték be a játékvezetők. 37.16-nál újra a gyergyóiak teremtettek veszélyes helyzetet; Steen keresztpassza üresen találta a túlsó vasnál leselkedő Vorobjevet, aki nem hibázott.

A Dunaújváros jön

A 48. percben a hazaiak kihasználtak egy emberfórt; Csergőt játszották tisztára, aki megszerezte csapata negyedik találatát. 54.34-nél ismét Pesztunovék kevergettek, középen Csergőt hozták tiszta helyzetbe, aki megint betalált (5–1).

A DEAC legközelebb vasárnap 17 órától lép jégre, akkor a Dunaújvárossal idegenben játszik.

HBN


Nem sikerült pontot rabolni a debrecenieknek
Debrecen - A brassói rangadót a vendéglátók nyerték meg péntek este. Az Erste Liga pénteki játéknapjának rangadóját Brassóban rendezték meg, ahol a házigazdák a DEAC-cal néztek szembe. A mérkőzés kezdetén a hazai gárda azonnal nekiugrott a vendégeknek, igyekeztek kamatoztatni a fizikai fölén...