DEAC: feltennék az i-re a pontot

Révai Zoltán bízik a DEAC-ban, s a feljutásban
Révai Zoltán bízik a DEAC-ban, s a feljutásban
Debrecen – Révai Zoltán szerint öngyilkossággal érne fel, ha a debreceniek ráülnének az eredményre.

A DEAC labdarúgói a harmadosztály felé vezető út első kanyarját sikerrel vették, Sáfár László együttese az előző héten 1–0-ra nyert Körmenden, az ütközet egyetlen találatát Csörgő Krisztián szerezte az 52. percben. Az oda-visszavágós ütközet második felvonására szombaton 17 órakor kerül sor a cívisvárosban, a Dóczy József utcai egyetemi sporttelepen.

Nem bírták erővel

– Igyekeztünk minél alaposabban felkészülni az ellenfelünk játékából, kiderült, kikre kell különösen figyelnünk – kezdte a beszélgetést Révai Zoltán, a hajdúsági együttes játékosa. – A meccs előtti éjszakát Körmenden töltöttük, ami hasznosnak bizonyult, hiszen kipihenten léphettünk pályára. Ideális körülmények vártak ránk, a gyepszőnyeg kifogástalan minőségű volt, emellett az időjárásra sem lehetett panaszunk. Az összecsapáson a hazaiak defenzív taktikát választottak, ezzel szemben mi kezdeményező stílussal rukkoltunk elő. Az első játékrészben egy komoly helyzetet dolgoztunk ki, ám a vetélytársunk kapusa hatalmas bravúrral hatástalanította a fejest. A második félidőben már több lehetőség adódott a gárdák előtt. Háló­őrünk fantasztikus produkciót nyújtott, még büntetőből sem tudtak túljárni az eszén. A hetvenedik perc tájékán úgy éreztem, elfogyott a körmendiek szuflája. A hajrában előreívelésekkel kísérleteztek, ám ezeket rendre hatástalanítottuk. Fontos győzelmet arattunk, bár nagyobb különbség is kialakulhatott volna, de a kapu előtt gondok adódtak az irányzékkal.

Sokan úgy gondolják, nem a DEAC nyerte meg a megye I-es bajnokságot, hanem a Nyíradony vesztette el. Ebből igyekeztünk erőt meríteni múlt szombaton, szerencsére sikerült bizonyítanunk, hogy bennünket sem szabad leírni, mivel egy veretlen alakulatot múltunk felül

– jelentette ki a Hajdú-bihari Naplónak Révai.

Ünneplésre készülnek

A hajdúságiak ugyan az első csatát megnyerték, ám a háborút még nem. Milyen harcmodorral lehet esélyük a cívisvárosiaknak az előny megtartására?

– Ha idegenben sikerült két vállra fektetnünk a Körmendet, hazai környezetben is illene diadalmaskodnunk. Nem szabad abba a hibába esni, hogy a fórunk birtokába bunkerfutballra rendezkedünk be. Szeretnénk támadásokat vezetni, jó lenne, ha minél hamarabb betalálnánk, így még nagyobb nyomás nehezedne a vendégekre. Parázs találkozóra számítok, amelynek végén reményeim szerint a drukkerekkel közösen ünnepelhetjük a feljutást – zárta mondandóját a 23 éves középpályás.

HBN-BÁ
hirdetés