DEAC: ez olyan mérkőzés lesz, amit meg kell nyerni!

Kozák Márton (jobbra) úgy véli, nem kérdés, nyerniük kell!
Kozák Márton (jobbra) úgy véli, nem kérdés, nyerniük kell! - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Kozák Márton szerint a palánk alatti játékot kell majd főként erőltetniük.

Fontos diadalt aratott a DEAC csapata a férfi kosárlabda NB I A csoportos bajnokságának legutóbbi, 17. fordulójában: Berényi Sándor alakulata múlt szombaton 81–69-re legyőzte saját otthonában a TF-Budapest gárdáját. A debreceniek ezzel megszakították rossz idegenbeli sorozatukat, és nagy elánnal várják az újabb ütközetet. Csütörtökön 18 órától a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese látogat az Oláh Gábor utcai sportcsarnokba.

Sokat számít, milyen eredménnyel zárul a Szeged elleni összecsapás, hiszen a debreceniek egy esetleges sikerrel feljöhetnek a tabella ötödik helyére. A felek október végén már megmérkőztek, akkor a Csongrád megyeiek kerekedtek felül, 88–82-nél fújták le a derbit.

Sikerre számít

– Nagy jelentőséggel bír, hogy végre megszereztük az első idegenbeli győzelmünket, érezhetően kicsivel mindenki nyugodtabb, jó a hangulat a csapatban. Ugyanakkor jól tudjuk, hogy csütörtökön ismét nehéz mérkőzés vár ránk.

Egyértelműen sikerre számítok, ez egy olyan ­meccs lesz, amelyet meg kell nyerni, pláne, hogy Szegeden kikaptunk”

– mondta el érdeklődésünkre a DEAC játékosa, Kozák Márton. Azt is megosztotta velünk, szerinte mi lehet célravezető a Szedeák ellen.

– Alaposan felkészültünk riválisunkból, kielemeztük őket. Az biztos, hogy az irányítójukat és a centerüket ki kell venni a meccsből, valamint a benti, palánk alatti játékot kell majd erőltetnünk. Ami a sérülteket illeti, Kósa Tamásra nem számíthat a szakmai stáb, ahogyan a nemrégiben megoperált Opre Rolandra sem, viszont jó hír, hogy Milos Boriszov felépült, és vélhetően már játszani tud majd – tudtuk meg Kozáktól, aki bízik benne, egyre többször kap majd lehetőséget, és élni is tud a bizalommal, ahogyan azt tette a TF ellen is.

SZADÓ


Debrecen - Megtörte idegenbeli rossz szériáját a DEAC, és 12 pontos győzelmet aratott a TF-Budapest otthonában. Berényi Sándor együttese a félidőben már nyolc ponttal vezetett a fővárosban, a fordulás után pedig nagyot küzdve még növelni is tudta a különbséget. Bár Milos Boriszov a héten már edzé...