DEAC eredmények

Debrecen – A DEAC röplabda, kosárlabda illetve női és férfi teke csapatai mérkőztek meg az elmúlt héten. A továbbiakban az eredmények olvashatók.

TEKE (FÉRFI, NB II)

A DEAC csapata szombaton (február 9.) szoros meccset vívott otthonában a vendég Gyula gárdájával, amely a forduló előtt a mieink előtt állt három ponttal a bajnoki táblázaton. A debreceniek azonban bravúrgyőzelmet arattak ellenük (nyugodtan lehet ezt mondani, miután 0-2-ről fordították meg a szett-arányt), így továbbra is ott loholnak a közvetlen élboly mögött, esélyt adva ezzel önmaguknak akár az év végi elsőség megszerzésére is – de a dobogós helyezésre még nagyobb a sansza a csapatnak.

DEAC – Gyula 6-2 (3047-3021)

DEAC legjobbak: Szegő (529 fa), Mogyorósi (524 fa), Nagy L. (506 fa). 

TEKE (NŐI, NB I)

A DEAC-os lányok a szombathelyi Horváth TKSE-nél vendégeskedtek február 9-én, és 7-1-es vereséggel távoztak onnan. A mieink 2518 fát ütöttek (az ellenfélről nincs pontos adatunk), és a debrecenieknél megint Fütyü Klára vitte a prímet, aki 485 fával az egyetlen csapatpont-szerzőnk volt.

RÖPLABDA (FÉRFI, NB I)

DEAC – Nyíregyházi FRK 3:2 (-20; 17; -12; 25; 14) 
DEAC: Való, Barna; Lehóczky; Takács; Nagy; Suba

Csere: Jámbor (liberó), Kerti, Lipovics 

Idén már találkozott a két csapat, akkor egy szoros mérkőzésen 3-2-re nyert a DEAC.
A mérkőzés első pár labdamenete után látható volt, hogy a hazaiak rossz napot fogtak ki. A vendégek lelkesen, már-már fanatikusan játszottak. Ennek megfelelően a nyírségiek végig vezetve megnyerték az első játszmát.

A második játékrészben a DEACnak továbbra sem sikerült játékba lendülni, de óriási akarással a hozta ezt a szettet.

A harmadik játszmában a nyíregyháziak szinte alig hibáztak. Fölényesen, 25-12-re nyertek.

A negyedik szett úgy folytatódott, mint az előző. A vendégek már 17:8-ra is vezettek, tehát 8 pontnyira voltak a végső győzelemtől. A szurkolók döbbent csendben figyelték, hogy mi zajlik a pályán. Ekkor a DEAC fokozatosan javult, egyre lelkesebben játszott és 21-21-re sikerült felzárkózni. A játszma további részében is a hazaiak akarata kezdett érvényesülni. 27-25-re megnyerte a DEAC ezt a szettet.

A döntő, ötödik játékrészben egy-két ponttal végig vezetett a DEAC.

Következő mérkőzés(ek):  február 15. 19:00 DEAC – Pécsi TE-PEAC         Február 17. 15:00 DEAC – Veszprémi RC 

KOSÁRLABDA (FÉRFI, NB II) 

A DEAC csapata finoman szólva érdekes mérkőzést vívott a MEAFC ellen február 7-én. Bár csapatjátékról van szó, de most gyakorlatilag Dr. Hamza József volt az, aki „kisajátította” magának a pontszerzés örömeit, miután egymaga 56 pontig jutott, közte 12 triplával. A hazaiak 86 pontjának tehát a java részét ő termelte, és a vendég miskolciak ehhez csupán asszisztálni tudtak ezen az estén.  

DEAC – MEAFC 86-70 (19-15, 11-16, 34-28, 22-11) 

DEAC: HAMZA 56/36, Rácz 12/3, Nagy Sz. 8/3, Solymosi 5, Fodor, 1, Berényi 4. Edző: Nagyné Varga Katalin. 
Forrás: sport.unideb.hu

További hírek: http://egyetem.haon.hu

Címkék: ,hirdetés