DEAC: Erdélyben maradtak a bajnoki pontok

Két vereség volt a túra mérlege
Két vereség volt a túra mérlege - © Fotó: Molnár Péter, archív
Debrecen – A DEAC együttese kétszer is vereséget szenvedett, itthon lehet javítani.

Erdélyi túrájának második összecsapását játszotta le hétfőn este a DEAC együttese. Két nappal korábban, Szeredában kevésen múlott a pontszerzés (3–2), így a debreceni szimpatizánsok abban reménykedtek, hogy kedvenceik a pontgyártást Brassóban kezdik meg.

Polc Patrik kezdett a hazai kapuban, míg az egyetemistáknál némi meglepetésre Gönczi Lajos kapott bizalmat. A Brassó kezdte jobban a találkozót, többet támadtak, gyorsan emberelőnybe is kerültek; a 4. percben a játékvezetők kicsit könnyű síppal fújtak be egy gáncsolást Salló Barnánál. Kerek 20 másodperccel később a brassóiak gólra váltották a fórt, Dorofeev talált be. Nem találta a játékát az egyetemista csapat, a helyzeteiket nem tudták lövésekkel befejezni. Az utolsó percben Mihály Árpád maradt üresen a debreceniek harmadában és kapásból belőtte Carlson átadását (2–0).

A 2. harmad nagy részében kiegyenlített játék folyt a pályán, egyre inkább magukra találtak és egyre veszélyesebben játszottak a DEAC-osok. Rövidesen szépített a debreceni gárda: 36.34-nél Kovács Bronson bombájával látótávolságba került a vendégcsapat.

Két hazai meccs jön

A harmadik harmad elején Kovács Bronsont állították ki, a brassói fórt 55.08-nál Lidhammar értékesítette, az egyetemisták védői nem érkeztek időben. A mezőnyben továbbra is jól hokizott a Debrecen, 58.50-nél mégis a Brassó növelte az előnyét: korongvesztés után a visszajátszásból Tendler szerzett gólt, amivel el is dőlt a mérkőzés (4–1).

Két harmadon keresztül a mezőnyben egyenrangú partner volt a DEAC. A góllövéssel sajnos ezúttal is hadilábon álltak Bronsonék, a Brassó viszont gólokkal büntette az elkövetett hibákat, és ezzel otthon tartotta a három pontot. A debreceni kapuban Gönczi Lajos szépen helytállt, 92,45 százalékos hatékonysággal védett. A héten hazai találkozók következnek, csütörtökön a Csíkszereda, vasárnap a Brassó látogat Debrecenbe. Nincs más hátra, az Erdélyben hagyott pontokat hazai jégen kell visszaszerezni.

HBN


Brassó - A DEAC hétfőn 4-1-es vereséget szenvedett Brassóban a jégkorong Erste Liga középszakaszának felsőházában. Eredmények (az Erste Liga honlapjáról), középszakasz, felsőház Corona Brasov (román)-DEAC 4-1 (2-0, 0-1, 2-0) később UTE - FTC-Telekom 20.00 - MTI -