DEAC: egyetemista lesz Hetényi Zoltán

DEAC: egyetemista lesz Hetényi Zoltán
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Vadgazda mérnöknek tanul szeptembertől a Debreceni Egyetemen a 77-szeres válogatott jégkorongkapus. A korábban az Egyesült Államokban és Finnországban is játszó hokis a tanulást ugyanolyan fontosnak tartja, mint a sportot, ezért is szerződött az egyetemi csapathoz – olvasható a Debreceni Egyetem közleményében.

– Miután az idény végén hazatértem Amerikából, négy külföldi ajánlatot kaptam, de nem fogadtam el egyiket sem, mert ott nem tudtam volna tanulni még levelezőn se. Abban, hogy végül a DEAC-hoz írtam alá, éppen az egyetemi háttér volt a legnyomósabb érv. Itt játszhatok és képezhetem is magam, ami fontos, hiszen gondolnom kell a sportpályafutásom utáni időkre is – indokolta döntését a hétszeres magyar bajnok hálóőr, aki négy felnőtt világbajnokságon lépett jégre, „éremtermése” két ezüst és egy arany.

A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar vadgazda mérnöki képzését családi indíttatásból választotta. Édesapja erdészeti technikumot végzett, rendszeresen vadászott, dolgozott erdészként, és vadászboltot is üzemeltetett 15 éven át, így a család életében mindig meghatározó volt a természetközeliség.

h2Fotó: unideb.hu

– Izgalmas hivatásnak tartom a vadgazdálkodást, a sporthoz hasonlóan ebben is megvannak a kihívások szellemileg és fizikailag egyaránt. Korábban már letettem az állami vadászvizsgát, tavaly nyáron pedig elvégeztem az OKJ-s aranykalászos gazda-tanfolyamot. Ezek után szeretném egyetemi szinten továbbképezni magam, ezért jelentkeztem a pótfelvételi keretében a debreceni agrárkarra – mondta a játékos, aki tagja volt a 2008-as szapporói Divízió 1-es világbajnokság bajnokcsapatának is.

A 30 éves Hete – ahogy társai becézik – távlati terveit is elárulta. Aktív pályafutását követően szeretne majd egy minigazdaságot valahol vidéken, aminek működtetése mellett még edzőként tevékenykedne. De első lépésként a hároméves alapképzésre koncentrál a Debreceni Egyetemen, sőt a vadgazda-diploma megszerzése után további képzéseket is fontolgat.

– Debreceni Egyetem –


Hetényi Zoltán
Debrecen - A DEAC felnőtt jégkorongcsapatának keretéből egyetlen sportember várt még bemutatásra, aki meghatározó szerepet tölthet be, hiszen a nagykönyv is arra buzdít, „végy egy jó kapust!” A debrecenieknek sikerült: a hetvenhétszeres válogatott és hétszeres magyar bajnok hálóőr, Hetényi Zoltán a ...