DEAC: ebben a meccsben több volt

DEAC: ebben a meccsben több volt
© Fotó: Koppányi Szabocls
Debrecen – A Győr megérdemelte sikerét a debreceniek ellen, ám a Sólyom–alakulat reális esélyt szalasztott el arra, hogy egy erősebb csapatot legyőzzön vagy legalább pontot szerezzen ellene. A játék összképe azonban már sokkal tetszetősebb volt, mint a szezon kezdetén vagy a két együttes győri mérkőzésén. A hazaiak látványos, szép góljaikra büszkék lehetnek.

A mérkőzésen masszívan kezdett a DEAC és a kontrái veszélyt hordoztak magukban. A vendégek azonban a légiós Dikánová vezetésével, ha nem is óriási, de folyamatos nyomás alatt tartották a debreceni védelmet. Az elpuskázott hazai lehetőségek után aztán a félidő közepén megtalálták a rést a falon a vendégek, és bár a DEAC kapusa, Katona belekapott Öreg életerős lövésébe, az a felső sarokba vágódott (0-1). A gól kicsit megfogta a DEAC-ot, és elég hamar újabb győri találat esett – tanulság, hátul nem szabad elcselezni magát a védőnek (0-2).

A Sólyom-lányok azonban nem adták fel, és még a szünet előtt szépítettek: Urai Bianka csapatkapitány volt szemfüles és csapott le egy labdára egy pontrúgás után (1-2).

A második félidőben reális esély volt a hazaiak egyenlítésére, ám, míg a hazaiak helyzete kimaradt, a vendégek 5 perc alatt berámoltak három gólt az ebben az időszakban túlságosan a zárkózásra koncentráló DEAC kapujába (1-5).

Nem volt vége azonban a mérkőzésnek, ám igazi nagy fordulatot már nem hozott. Igaz, hogy a DEAC két nagyon pofás támadás végén betalált (a jól futsalozó Radics és a remek meccset futó Bornemissza tanárian passzolgatta ki a győrieket, míg Urai kiváló egyéni megoldások után adott kötényt a vendégkapusnak, 3-5), de a győrieknek is volt még egy utolsó utáni válaszuk minderre (3-6).

A DEAC folyamatosan fejlődő játéka elég lehet az élvonalban maradáshoz, de a télen még jobban össze kell rántani az együttes védekezését, és akkor a hasonló meccseket akár meg is nyerhetik a jövőben Erdősék.

– Koppányi Szabolcs –


Futsal női NB I., 11. forduló

DEAC – Árkád ETO Győr 3-6 (1-2)

DEAC-gólszerzők: Urai (2), Radics

Sólyom Attila edző: – Nem játszottunk rosszul. Az eredmény talán nem tükrözi hűen azt az esélyt, amit elszalasztottunk. Az elején ugyanis nagyon pontosan védekeztünk, a kontráink azonban ezúttal sajnos nem mentek be. Így végig futnunk kellett az eredmény után. Ez azt eredményezte, hogy kicsit kinyíltunk, és a rutinos játékosokból álló ETO büntetett minden apró hibát. Összességében véve megérdemelten nyert a Győr, de ebben a mérkőzésben egy kis szerencsével lehetett volna több is. Több jó egyéni teljesítményünk volt most is. A hosszabb kispad és a rutin döntötte el ezt a mérkőzést.

hirdetés