DEAC: csajos hétvége következik!

A tavalyi bajnok Astra ellen meccselt a DEAC a női futsal NB I. negyeddöntőjének első összecsapásán
A tavalyi bajnok Astra ellen meccselt a DEAC a női futsal NB I. negyeddöntőjének első összecsapásán - © Fotó: Matey István
Debrecen – A hétvége a lányoké! A DEAC női futsalosai közül az U14-es csapat szombaton Debrecenben az utolsó előtti bajnoki fordulóban vitézkedik (edző: Kósa Viktória), míg az U16-osaink csoportgyőztesként utaznak Salgótarjánba, ahol szombaton a középdöntőben érdekeltek (a továbbjutás a célja a tavalyi bajnoknak, edző: Szegedi Szabolcs). A felnőtt NB I-esek vasárnap délután fogadják a HTE alakulatát. Itt Sólyom Attila a tréner, és a kétmeccses párharc első felvonása zajlik az 5-8. helyért.

A szurkolókat szeretettel várják szombaton reggel 9 órától (U14-es mérkőzés), majd vasárnap 18 órától (NB I-es mérkőzés) a DESOK-csarnokba.

DASE U14 (lány futsal) szombat:

A bajnokság utolsó előtti fordulója következik. Ebben a korcsoportban a fordulók során minitornákat rendeznek, mindig más helyszínen. Ezúttal Debrecenben lesznek az összecsapások a keleti csoportban, s mivel páratlan a létszám, egy mindig kimarad (ezúttal a listavezető FTC).

A mieink – Kósa Viktória tréner szerint “eléggé csapongó teljesítményre képesek, vagyis bármi előfordulhat náluk, ám remélem, hogy hozzuk a kötelező sikereket! Egyedül a Gyula ellen számítok szorosabb mérkőzésre“.

Kezdés szombaton 9-kor Gyula ellen, majd 10.20-kor a Covritas, 11.40-től az Airnergy ellen lépnek pályára a debreceniek a DESOK egyetemi sportcsarnokban.

DEAC U16 (lány futsal) szombat:

Szegedi Szabolcs edző beszélt az idény eddigi eseményeiről, valamint a reményteli folytatásról: A csoportmérkőzések során ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a lányok. A 24 mérkőzésből 22 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség született. 200 rúgott és 31 kapott gólunk volt. A góllövő lista első 3 helyén a mi lányaink vannak: Horváth Petra 72, Horváth Viktória 56, míg Pintye Vivien 33 találattal. Címvédőként várjuk a középdöntőt, ahonnan elvárás a továbbjutás, aztán szeretnénk ismét bajnokok lenni! Dicséret érdemel minden játékosom, hiszen szűk keretünk tagjai minden mérkőzésen részt vettek.

Egyelőre annyit érdemes megjegyezni, hogy Szegedi Szabolcs szerint az első meccsen sok mindenre választ is kaphatunk, hiszen a nyugati első Astra lesz az ellenfél. Persze a DEAC U16-nak senkitől sem kell tartania, így reméljük, hogy sikerül elkapni a kiskunfélegyháziak grabancát, ahogyan utána a többiekét is.

Két négyes csoport van a középdöntőben, amelyekből a két-két legjobb jut a négyes fináléba, amelyet sajnos nem Debrecenben rendeznek, de ne szaladjunk ennyire előre! Most a tarjáni középdöntő a feladat. Hajrá, csajok!

NB I (női futsal) vasárnap:

Vasárnap 18 órától DEAC – Hajdúböszörményi TE meccset rendeznek a DESOK-csarnokban, Debrecenben. A tét az, hogy a böszörményi visszavágó előtt a lányok olyan eredményt próbáljanak elérni, amely még bizakodásra adhat okot. Az alapszakaszban az első helyről csak 1 ponttal lemaradó HTE lehet a csalódottabb, hiszen a DEAC-tól bravúr lett volna a legjobb 4-be jutni (a bajnoki címvédő Astra ellen ez sajnos nem is sikerült), ám ők akár a bajnoki aranyért is harcba szállhattak volna, ha legyőzik a miskolciakat. Ezzel együtt még mindig a böszörményiek az esélyesebbek, ám a DEAC-os csajok remélhetőleg okosan, s egyúttal bátran küzdve nekimennek ellenfelüknek. Ha ez sikerül, az nagy tett lesz, hiszen az alapszakaszban két elég sima vereséget szenvedtünk el a HTE-vel szemben. Sólyom Attila a héten több edzéssel készítette fel övéit erre a derbire. Bízunk benne, hogy a lányok a lehető legtöbbet meg tudják majd valósítani a gyakoroltakból.

A sérültek közül néhányan jó úton járnak a gyógyulás felé, de most még várhatóan senki sem lesz bevethető ebből a kontingensből.

– deac.hu –Sporthírek