DEAC: Bebiztosíthatják a bennmaradást

Bebiztosíthatják a bennmaradást
Bebiztosíthatják a bennmaradást - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Ha nyerni tud a DEAC, akkor már biztossá válik, hogy elkerüli a kiesésről döntő play-outot.

A legutóbbi három mérkőzését megnyerő DEAC szombaton 18 órától Jászberénybe látogat az alsóházi rájátszás 3. fordulójában. Mivel a Sopron szerdán legyőzte a MAFC-ot, ezért a találkozó győztese az utolsó három forduló eredményétől függetlenül biztosan elkerüli a kiesésről döntő play-outot – írja a Deacbasket.hu.

Arra, hogy Berényi Sándor tanítványai az utolsó két hely valamelyikén végezzenek, már csak matematikai esély van, ehhez ugyanis az kell, hogy az utóbbi időben rendkívül magabiztosan kosárlabdázó hajdúságiak mind a négy mérkőzésüket elveszítsék, és a Sopron–MAFC párosból az egyik úgy nyerje meg a hátralévő három összecsapást, hogy az egymás elleni eredmény is nekik kedvezzen. Ez utóbbi azért is ígérkezik nehéz feladatnak, mert a Sopront hazai pályán 18, míg a MAFC-ot idegenben 16 ponttal győzték le Molnár Andrásék.

Két amerikai hátvéd

A két gárda az alapszakaszban már találkozott egymással, mindkétszer hazai siker született, ősszel a DEAC nyert 73–62-re, míg januárban a jászságiak diadalmaskodtak 98–94 arányban. Az alapszakasz eredményeiből nem érdemes kiindulni, hiszen jócskán volt játékosmozgás mindkét oldalon, a jelenleg az izraeli másodosztályban brillírozó Keron DeShields például mindkét gárdában megfordult. A JKSE elsősorban öt légiósára építkezik, közülük is kiemelkedik két amerikai hátvédjük, Remon Nelson és Devante Wallace. A palánk alatt sem lesz egyszerű dolga Bognár Kristóféknak, az Ismet Sejfics-Uros Lucic párossal már az alapszakaszban is meggyűlt a bajuk.

Jó hír a debreceni csapat háza tájáról, hogy Farkas Attila rehabilitációja jól halad, már labdás edzéseken is részt vett a héten, ennek ellenére szombaton nagy valószínűséggel még mindig nem léphet pályára.

HBN