DEAC: az UTE után a Dunaújváros jön

Hetényi Zoltán
Hetényi Zoltán - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Újpesten kikapott a Debrecen, pénteken lehet javítani.

AZ UTE-DEAC összecsapás hozta a szerdai játéknap rangadóját, ahol az Erste Liga negyedik és ötödik helyezettje találkozott. Mindkét együttes sikeresen meccselt a válogatott szünet előtt, ennek alapján nagyjából egyenlő esélyekkel lehetett számolni. Valójában kicsit más volt a helyzet; Rusk és Duschek érkezésével a lilák amúgy is bivalyerős kerete tovább erősödött, míg a mieinket érzékenyen érintette Dominik Novotny sajnálatos sérülése. Musial mester egy tehetséges fiatalembert, Salló Barnát állította az első sor tengelyébe.

Még alig kezdődött el a mérkőzés, 0.47-nél Antal Arnold máris mehetett a büntetőpadra. A fórban nagy iramot diktált a lila-fehér együttes, a debreceni védelem azonban a kapus Hetényi Zoli vezérletével jól állt a lábán. A DEAC játékrendszere jól működött, és 16.24-nél megszerezte a vezetést Izacky révén.
A vendégek támadásaival indult a 2. játékrész, az UTE azonban veszélyesen kontrázott, Hetényinek egymás után kétszer is bravúr kellett a hárításhoz. A 24. percben Sikorcin cselezgetett, lopta a távolságot, majd közelről kiegyenlített, majd egy minutummal később a DEAC-s Kovács Bronson volt eredményes.
Sajnos Szalma révén hamar egalizált az UTE. Ezt követően kettős fórba került a hazai gárda: a 31. percben előbb Hebar fordított, majd továbbra is 5 a 3 elleni játékban, 31.54-nél Varga Arnold növelte a lilák előnyét.

Egyenlő létszámban kiegyenlítődött a meccs, sőt, a harmad végén Sila egymás után több alkalommal is nagyot védett egy kontratámadás nyomán.

A 3. harmadban támadtak a debreceniek, de az emberfórokat nem tudták kihasználni. Nem úgy a lilák; az 54. percben Behalt állították ki és a hazaiak 8 másodperccel később Sikorcin révén értékesítették a lehetőséget. 59.08-nál Nagy Nilan még betalált, kialakítva a 6–2-es végeredményt.

Hazai környezetben

A találkozó sorsát alapvetően a hazai csapat két, dupla fórban szerzett gólja döntötte el, a vendégek az egy perc alatt beszedett két gól nyomán elvesztették a fonalat. Az UTE hatékony emberelőnyös játékával nem érdemtelenül szerezte meg a három pontot, a gólkülönbség azonban a játék képéhez mérve túlzott. A liláknak ezen a mérkőzésen minden bejött, a cíviseknek a 31. perctől kezdve semmi.

Kesergésre azonban nincs idő, pénteken tovább forog a verkli: a DEAC együttese 19.30-tól a Dunaújvárosi Acélbikák gárdáját fogadja a Debreceni Jégcsarnokban.

HBN


Budapest - A listavezető Ferencváros 6-2-es diadalt aratott idegenben a Hokiklub Budapest felett a jégkorong Erste Liga alapszakaszának szerdai játéknapján. A Dunaújvárosi Acélbikák - amelynek finn vezetőedzőjét, Antti Karhulát hétfőn menesztették - Borbás Gergely irányításával háromszor is kétgó...Sporthírek