DEAC: a keleti első hely a tét szombaton

Varga Ádám
Varga Ádám - © Fotó: debka.hu
Debrecen – Az alapszakasz első helyéért játszik szombaton 18 órától a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A múlt héten közel négy hónapos veretlenségi sorozata tört meg Berényi Sándor alakulatának Salgótarjánban, ennek ellenére az utolsó fordulóban összejöhet nekik a keleti elsőség, amennyiben legyőzik a Calle Pubfood Békés gárdáját.

Semmi sem utalt arra, hogy múlt szombaton megtörik a DEAC 12 mérkőzés óta tartó győzelmi szériája, hiszen az utolsó negyed kezdetén még 15 ponttal vezettek Salgótarjánban. Ekkor azonban érhetetlen módon összeesett a hajdúságiak játéka, és szoros végjátékban végül kétpontos vereséget szenvedtek. –Hétfőn visszanéztük a találkozót, és megbeszéltük a hibáinkat. Úgy gondolom, hogy még időben jött ez a pofon, inkább most, mint a rájátszásban. – mondta Varga Ádám, majd hozzátette, hogy már csak előre tekintenek, és mindenképpen szeretnék első helyen zárni az alapszakaszt.

A Békés számára gyakorlatilag tét nélküli a találkozó, hiszen az előző fordulóban aratott sikerükkel eldőlt, hogy biztosan a középházban folytatják. A DEAC az utolsó mérkőzésre hagyta a döntést, amennyiben győznek szombaton – vagy a MEAFC nem nyer a Hódmezővásárhely otthonában -, akkor biztosan megnyerik a Keleti-csoportot. –Bár a rájátszásba már rég bejutottunk, nem mindegy, hogy első vagy második kiemeltek leszünk. Ha szombaton nyerünk, akkor akár a döntőig pályaelőnyünk lehet. Nekünk mindenesetre most az a legfontosabb, hogy átlendüljünk a hullámvölgyön, és újra úgy játsszunk, ahogy tudunk, és amit elvárnak tőlünk. Remélem, hogy minél többen kijönnek majd szombaton, és látványos és eredményes játékot mutatunk majd. –zárta szavait a bedobó.

debka.hu