Davis Kupa – Budapesten fogadja a szlovákokat a magyar válogatott

Budapest – A magyar férfi teniszválogatott a budapesti Europe Tennis Centerben (ETC) fogadja a szlovák csapatot július 15. és 17. között a Davis Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában.

A hazai szövetség (MTSZ) honlapja szerint a magyar csapat kérése volt, hogy a fővárosban rendezzék meg a párharcot. A huszadik kerületi ETC nem kért pénzt a létesítményhasználatért, ráadásul hétmillió forintos támogatást biztosít, míg a másik pályázó, a Római Teniszakadémia 24,9 millió forintos létesítménybérleti díjat kért volna.

Kuhárszky Zoltán kapitány együttese – amely 2013 áprilisában, Luxemburgtól kapott ki legutóbb – márciusban bravúrral 3-2-re legyőzte az izraelieket a Városligetben.

A csoportjukban már biztosan bennmaradó magyarok a 34. helyen állnak a nemzetközi szövetség világranglistáján, míg a szlovákok a 18-adikak a rangsorban. A két csapat először találkozik a DK-ban. A párharc győztese játszhat szeptemberben a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoportba való feljutásért, az ellenfél a világcsoport első körében alulmaradt egyik válogatott – Japán, Kazahsztán, Svájc, Lengyelország, Kanada, Németország, Ausztrália vagy Belgium – lehet.

– MTI –