Dávid Ibolya határozott rendőrségi fellépést vár az adatbázis-ügyben

Az igazságügyi és rendészeti miniszterhez, valamint az Országos Választási Bizottsághoz fordult az MDF a Fidesz esetleges titkos adatbázisa kapcsán – közölte Dávid Ibolya pártelnök csütörtökön. A párt határozott fellépést vár a rendőrségtől, az OVB-től pedig a jogsértés kimondására számítanak.

Dávid Ibolya úgy fogalmaz: Kubatov Gábor mondatai olyan adatgyűjtésre utalnak, amilyenre az adatvédelmi biztos nem adhatott engedélyt, és bűncselekmények gyanúja is felmerül.

A pártelnök a rendészeti tárcavezetőtől azt várja, hogy a bizonyítékok megsemmisítésének megakadályozása érdekében azonnal megtesznek minden szükséges intézkedést. Közleményében hozzáteszi: reméli, hogy a rendőrség nem alkalmaz kettős mércét, és ugyanolyan határozottsággal lép fel az ügyben, mint ahogy az MDF-es képviselőjelöltekről feltételezett szabálysértések ügyében eljárt.

Az MDF továbbá arra kéri az OVB-t, hogy állapítsa meg: a Fidesz jogszabálysértést követett el, és tiltsa el a pártot a további jogsértéstől.

Az Országos Választási Bizottság egyébként már lépett az ügyben: csütörtök délutáni ülésén arról határozott, hogy büntetőfeljelentést tesz a hangfelvétel miatt. A szervezet jogosulatlan adatfelhasználás, illetve -kezelés miatt kezdeményezte az eljárást. A testület megtiltotta a felvételen említett adatbázis további használatát.

– Független Hírügynökség –