Dávid Ibolya egyetért Bokros Lajossal

Dávid Ibolyát felháborítják a pártot ért nemtelen támadások – jelentette ki a pártelnök szerdai sajtótájékoztatóján.

A pártelnök hozzátette: egyetért Bokros Lajossal. Az MDF miniszterelnök-jelöltje – az index.hu információi szerint – egy köremailben tudatta a párt vezetőivel, hogy visszalép, ha nem tudnak úrrá lenni a szervezetben uralkodó káoszon.

Dávid Ibolya szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az elmúlt időszakban nemtelen támadások érték a pártot, amelyek el akarják vonni a figyelmet az MDF programjáról és miniszterelnök-jelöltjéről. Egyetért Bokros Lajossal ebben a kérdésben és felháborítónak tartja. A pártelnök közölte, hogy hétvégén összeül az országos választmány, mert egységes kommunikációra és fegyelemre van szükség a pártban. Az MDF-ben ezután nem lesz “magánvélemény” és befejeződik ez a fajta “kibeszélő-show” – fogalmazott.

Az MDF Országos Elnöksége közben közleményében tudatta, hogy a párt vezetői egyetértenek Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt véleményével: a kampányban egységes álláspontot kell képviselni a párt stratégiáját illetően. A választmány ezért pénteki ülésén “lezárja a körülötte mesterségesen keltett vitákat és megszilárdítja az egységet”.
A

 közlemény megismétli, hogy az elmúlt hetekben számtalan támadás érte a pártot és leszögezi: az MDF egyes tagjai nem kívánják tiszteletben tartani a párt vezető testületeinek többséggel meghozott döntéseit. Ezért a nyilvánosság előtt folytatnak tisztességtelen kampányt.

Ahogy a Független Hírügynökség már beszámolt róla az MDF miniszterelnök-jelöltje külföldről hazaüzenve köremailben tudatta a párt vezetőivel, hogy visszalép, ha nem tudnak úrrá lenni a szervezetben uralkodó káoszon. Bokros Lajosnak elege lett abból, hogy az MDF-fel kapcsolatban a választási program helyett csak a belső csatározások kerülnek bele a hírekbe. A pártvezetés statáriumot hirdet, nem lesz magánvélemény – írja az Index szerdán.