Dávid Ibolya: az MDF jelöltjei hamarosan leadják az ajánlószelvényeket

Dávid Ibolya meggyõzõdése szerint az MDF jelöltjeinek 30 százaléka 1 héten belül leadja a szükséges számú ajánlószelvényt.

A pártelnök szerdai sajtótájékoztatóján konkrét számokat nem mondott arról, hogy eddig mennyi kopogtatócédula jött össze, de hangsúlyozta, hogy még csak 1 hete kezdõdött meg a gyûjtés. Dávid Ibolya a tájékoztatón bemutatta az MDF választási plakátjait is, amelyeken a “magyarok, demokraták és függetlenek” szavak szerepelnek.

Nem mondott konkrét számokat Dávid Ibolya arról, hogy MDF jelöltjei eddig mennyi kopogtatócédulát gyûjtöttek össze, ám meggyõzõdése szerint az érintettek 30 százaléka egy héten belül leadja a szükséges számú ajánlószelvényt. A pártelnök azt is hangsúlyozta, hogy a gyûjtés még csak egy hete kezdõdött, tehát a jelenlegi állapotokból nem lehet messzemenõ következtetések levonni. Azt mindenesetre elárulta, hogy a párt 2006-ban is így állt, illetve volt, ahol rosszabbul.

Dávid Ibolya a sajtótájékoztatón bemutatta a párt két választási plakátját is, amelyek a “magyarok, demokraták, függetlenek” szavakra épülnek. Szerinte ez a három szó fejezi ki leginkább az MDF politikáját. A magyarok kifejezés ugyanis azt takarja, hogy a párt befogadó és nem kirekesztõ, olyan emberekrõl szól, akiknek közös a történelme, kultúrája, hagyományai. Szerinte csak az elfogadással és az összefogással lehet kijutni abból a gödörbõl, ahová egy “tudatos széthúzás” juttatta az országot.

 A demokraták kifejezés a pártelnök szerint érzékelteti, hogy hisznek abban: a demokrácia képes biztosítani a rend és a szabadság, a jogok és kötelezettségek, a fékek és ellensúlyok helyes egyensúlyát. A függetlenség alatt pedig a párt azt érti, hogy ki lehet mondani: az állam nem mindenható, ott van szükség aktív részvételére, ahol arra valóban rászorul a társadalom.