Dallamok a színpadról, édesség az ágyúból

Felléptek a helyi művészeti csoportok is
Felléptek a helyi művészeti csoportok is - © Fotó: Rozsik Rita
Komádi – A közösségi ház, valamint a roma önkormányzat gyermeknapot tartott a bihari kisváros főterén.

A rendezvény a helyi gyermekek fellépésével kezdődött, majd a nagyszámú közönség láthatta a Körösmenti Kiscsillagok és a Komádi Mazsorettcsoport látványos előadását. Később Hevesi Imre Varázsének című interaktív koncertjébe kapcsolódhattak be a kicsik. Ama Gali fellépésére óriási tömeg gyűlt össze.

A jó hangulatról Fehér Péter, a közösségi ház igazgatója gondoskodott, ő konferálta a délutáni programokat. Lukács Péter, a helyi roma önkormányzat elnöke félóránként egy cukorágyúval édességeket lőtt az gyerekek közé. A Kankalin Közösségi Ház dolgozói és önkéntesei csillámtetoválást készítettek az érdeklődőknek. Kézműves foglalkozással színesítette a napot a Debrecenből érkezett Fény Felé Alapítvány. Gyuri bohóc előtt egész délután hosszú sorban álltak a gyerekek, hiszen fáradhatatlanul hajtogatta lufiból a szebbnél szebb formákat. A szervezők logikai feladatsort is összeállítottak, ami nagy fejtörést okozott a játékosoknak, családoknak. Az első helyezett kétezer forint értékű fagyiutalványt nyert, a 2-3. helyezett pedig ajándékcsomaggal gazdagodott.

– Rozsik Rita –


Komádi - Színes programok várták a település gyerekeit a komádi gyermeknapi rendezvényen szombaton. Volt bohóc, aki lufikat hajtogatott a gyerekeknek, a komádi roma kisebbségi önkormányzat cukorágyukat lőtt a levegőbe, amiből cukorkák hullottak, és labdákat dobáltak a gyerekeknek. Fellépett többe...