Dallal segít a Cantemus

Dallal segít a Cantemus
A város életében minden évben jelentős eseménynek számító koncert két okból is különleges: egyrészt a kórus idén ünnepli 35. születésnapját, másrészt az előadás teljes bevételét az árvízkárosultak megsegítésére fordítják.

A koncert szombaton este 6-kor kezdődik a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében. Szilágyi Szilárd, a Cantemus Kóruscsalád sajtótitkára a Független Hírügynökségnek elmondta: 35 esztendeje alakult meg Szabó Dénes – ma már Kossuth- és Liszt-díjas karnagy – vezetésével az a Cantemus Gyermekkórus, amely később életre hívta mindazokat az együtteseket, amelyek működése és sikerei ismertté tették a Cantemus nevét. Úgy fogalmazott: különleges alkalom, hogy együtt örülhetnek mindazokkal, akik ott voltak a gyermekkar születésekor, egykor a kórusban énekeltek. A Cantemus kórusai erre az alkalomra kibővülnek az egykori énekkari tagokkal, egy nagyszabású összkar szólal majd meg a színpadon.

A Cantemus az ünnepi hangverseny bevételét jótékony célra szánja: a koncert teljes bevételét a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány közreműködésével az árvízkárosultak megsegítésére ajánlja fel.

-Pusztai Sándor-