Döntetlenre végeztek az első meccsen

Az orosz Szibir Novoszibirszk ellen az első félidő hozott izgalmasabb játékot.

– A beleki edzőtábor második napján sor került az első felkészülési mérkőzésre, a DVSC-TEVA ellenfele az orosz Premjer Liga újonca, a Szibir Novoszibirszk volt. A hűvös, szeles időben elkezdődött találkozót a debreceniek kezdték aktívabban, a hajdúsági csatárok rendre a védők mogé tudtak kerülni, első sorban Bodnár remek indításai révén. A dolog szépség hibája csupán az volt, hogy a gyors akcióinkat a játékvezető asszisztense – többnyire tévesen – lesen állította meg. Uralta a játékot a Loki, különösen a már említett Boci és az újonnan igazolt csatár, Mbengono Yannick volt aktív. A félidő első negyedórájának végén egy Czvitkovics-szögletet követően megszerezte a vezetést a DVSC: az orosz kapus magasra felugorva lehúzta a beadást, ám a földre érve kiejetette a labdát és az ott ólálkodó Szakály közelről a hálóba „stukkolt”.

Feczesin-helyzetek

A gól még inkább lendületbe hozta a magyarokat, de a folytatásban kimaradtak a helyzetek és ahogyan az lenni szokott, ez megbosszulta magát. Előbb Bodnár lökését ítélte meg túlságosan szigorúan a bíró a tizenhatoson belül és tizenegyest adott, amit az ellenfél játékosa mellé rúgott. Sajnos, a 11-es elvégzése előtt Bodnár reklamálásért piros lapot kapott, ám a megállapodás értelmében beállhatott helyette egy csapatárs, aki ezúttal Katona Attila volt.

Az elrontott büntető után nem sokkal egy gyors akció végén megszületett az oroszok egyenlítő találata.

A második félidőben mindkét gárda sort cserélt, de az eredmény nem változott, pedig Feczesin Róbert háromszor is helyzetbe került, de a rivális kapusa a helyén volt.

A következő edzőmérkőzés szombaton lesz, a szlovén FC Koper ellen.További hírek a haon-sportoldal kategóriából