Czvitkovics „lelőtte" a Fradit

Czvitkovics „lelőtte" a Fradit
A DVSC-TEVA nagyot küzdve, félórán keresztül emberhátrányban játszva is megverte a Ferencvárost.

A hétközi, PSV Eindhoven elleni Európa Liga-összecsapást követően vasárnap újabb nagy csata várt a DVSC-TEVAegyüttesére, a nagy rivális Ferencváros látogatott a Nagyerdőre. A vendégek a negyedik helyen álltak a rangadó előtt és kitűnő formát mutattak, míg a Debrecen a kilencedik pozícióban várhatta a zöld-fehér vizitet.

Herczeg András dolgát Laczkó, Komlósi és Farkas sérülése nehezítette, kollégája, Prukner László pedig elsősorban az eltiltott Maróti hiánya miatt kesereghetett. A DVSC-ben az utóbbi időben gyengébben muzsikáló Coulibaly helyett Kabát Péter kapott helyet a csatársorban.

Korai tizenegyes

És ez utóbbi ténynek később komoly jelentősége lett! A negyedik percben ugyanis Szakály betört a büntetőterületen belülre, ahol Adriano hátulról buktatta, tizenegyes. Kabát vállalta magára az ítélet végrehajtását és kíméletlenül kilőtte a jobb alsó sarkot. A korai vezetés tudatában megnyugodhatott a Loki, a Fradi pedig megpróbált minél hamarabb válaszolni a hazai találatra, ennek következtében változatos játék zajlott a pályán.

A két gárda játékosai bátran vállalkoztak távoli lövésekre, Szakály és Czvitkovics, illetve Heinz és Rósa próbálkozott, kevés sikerrel. A félidő második felében többet veszélyeztetett a DVSC-TEVA, de a legveszélyesebb helyzetben, Bódi kapáslövésénél Ranilovic résen volt. A szünet előtt pár percet állt a játék, a vendégdrukkerek ugyanis bedobtak egy fáklyát, aminek a füstje beborította a játéktér egy részét.


Fradi Balhé Debrecenben – Videó  

Videó a füstbombáról


 

Cicó-bomba

A második játékrészben is a DVSC maradt az aktívabb, a Fradi nem találta az ellenszerét a bajnokcsapat futballjának. Semmi sem utalt arra, hogy baj lehet, ám a sárga lapos Kabát újabb lapot kapott ütésért Iványi játékvezetőtől és mehetett zuhanyozni az ötvenhetedik percben.

Tegyük hozzá, nem tűnt jogosnak a második sárga… Az emberelőnybe került FTC vérszemet kapott és a 75. percben kiegyenlített: szöglet után Rodenbücher lőtt közelről a hálóba. 1–1 után ismét a hazaiak váltak kezdeményezőbbé és két perccel a vége előtt megszerezték a győztes gólt: Czvitkovics tizennégy méterről gyilkos erejű bombát küldött a bal sarokba! HBN-TN

A mérkőzést a Hajdú Online élőben közvetítette>>>

Monicomp Liga, 11. forduló

DVSC-TEVA – Ferencváros 2-1 (1-0)

Debrecen, 8000 néző. Vezette: Iványi (Szpisják, Tóth V.)

DVSC: Malinauskas – Nagy Z., Simac, Mijadinoszki, Fodor – Bódi (Dombi 78.), Varga J., Czvitkovics, Szakály (Coulibaly 74.) – Kabát, Yannick (Kiss Z. 66.)

FTC: Ranilovics – Adriano (Milkovics 64.), Balog (Stockley 81.), Csizmadia, Rodenbücher – Andrezinho, Sztanics, Józsi (Tóth B. 71.), Rósa – Heinz, Schembri

Gól: Kabát (11-esből, 5.), Rodenbücher (75.), Czvitkovics (88.)

Sárga lap: Kabát (15.), Rósa (30.), Schembri (49.)

Kiállítva: Kabát (58.)

 

Igazi presztízscsata következik

A hűvös ellenére forró hangulat volt a Puskásban

DVSC-TEVA – PSV Eindhoven – Elmaradt a várt bravúr

ÉLŐ: DVSC-TEVA – PSV Eindhoven