Curling világkupa vegyespárosoknak Kamaraerdőn

Budapest – A jövő évi pjongcsangi téli olimpián debütáló curling vegyespáros szám több világbajnoki érmese, köztük a kétszeres vb-győztes Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettős is rajthoz áll a csütörtökön kezdődő X. Westbay Kupán.

A világkupa sorozat magyarországi állomásán 13 ország 20 curlinges csapata méri össze tudását a kamaraerdei curling csarnokban – mondta Rókusfalvy András, az Első Magyar Curling Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Közlése szerint az eseményt nagy nemzetközi figyelem kíséri, mivel a verseny közvetlen felkészülési lehetőséget kínál az áprilisi kanadai világbajnokságra, amelyen a 2013-ban és 2015-ben győztes Palancsa, Kiss páros képviseli a magyar színeket.

A Westbay Kupa indulói között lesz rajtuk kívül az előző év világbajnok orosz párosa, az Anasztaszija Brizgalova, Alekszandr Kruselnyickij kettős, továbbá több világkupagyőztes vegyespáros is.

Palancsáékon kívül négy magyar páros lép jégre: a 2009-es világbajnokságon ezüstérmes Szekeres Ildikó, Nagy György duó, a múlt évi országos bajnokság bronzérmese, Biró Bernadett és Kalocsay Ottó, valamint az ob helyezettjei, Dencső Blanka, Szabó Gergely, valamint Rókusfalvy Orsolya és Rókusfalvy Zsombor.

A verseny csütörtök reggel kezdődik, a döntőt vasárnap délután rendezik.

– MTI –