Curling Eb – Újra nyert a magyar női csapat

Budapest/St. Gallen – A magyar női csapat második mérkőzését is megnyerte a St. Gallen-i curling Európa-bajnokságon.

A Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Sándor Nikolett, Kalocsai Vera, Micheller Dorottya összeállítású magyarok – akik szombaton a németeket múlták felül – vasárnap délelőtt a cseh együttes felett diadalmaskodtak 8-7-re a nemzetközi szövetség honlapjának beszámolója szerint. A hazai szövetség weboldala kiemelte, először fordult elő, hogy a magyar csapat két győzelmet szerzett az A divízióban. Még egy összecsapás vár vasárnap a magyar csapatra, 19 órától Svájc ellen.

A tíz együttest számláló élvonalban a legjobb hét indulhat majd a márciusi, kanadai világbajnokságon, az utolsó kettő kiesik a B divízióba, míg a nyolcadik a második vonal legjobbjával csap össze a vb-részvételért.

A Fóti Balázs, Riesz Gábor, Varga Balázs, Ézsöl Gábor, Kalocsay Ottó Dániel összeállítású férfi együttes – amely az angolok legyőzésével kezdte meg szereplését a B divízióban – a lettekkel mérkőzött, és 9-6-ra kikapott. A csapatnak nyolcas csoportjában a legjobb kettő között kell végeznie ahhoz, hogy versenyben legyen a két feljutó helyért. A győztes egyúttal a vb-részvételért is harcba szállhat a legjobbak nyolcadik helyezettjével.

– MTI –

Címkék: ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek