Curling Eb – A nők feljuthatnak az élvonalba, a férfiak már nem

Braehead/Budapest – A curling Európa-bajnokságon egyaránt másodosztályban szereplő magyar csapatok közül a női az alapszakaszt megnyerve a feljutásért játszhat, míg a férfi már biztosan nem léphet az élvonalba.

A nemzetközi szövetség honlapjának beszámolója szerint a skóciai Braeheadben zajló kontinensviadalon a vegyespárosban kétszeres világbajnok csapatkapitány, Palancsa Dorottya által vezetett nők kilenc meccsükből nyolcat megnyertek, csupán a törököktől kaptak ki. A csütörtök délutáni elődöntőben a hollandokkal találkoznak, akiket az alapszakaszban simán, 10-2-re vertek. A győztes jövőre a legjobbak között szerepelhet, a B csoportos finálé nyertese pedig az élvonal nyolcadik helyezettjével a vb-részvételért is játszhat.

A férfiaknál két nyolcas csoportban zajlottak a másodosztály küzdelmei, a magyarok 4/3-as mérleggel holtversenyben a harmadik helyen zártak, így rájátszásra kényszerültek a végjátékba jutásért, amelyen 7-5-re alulmaradtak a lengyelekkel szemben. Ezzel eldőlt, hogy jövőre is a második vonalban játszhatnak az Eb-n.

A legjobbak között a nőknél skót-orosz és svéd-cseh, míg a férfiaknál svéd-orosz és norvég-svájci elődöntőt rendeznek.

– MTI –