Cukrász Junior Világbajnokság a HUNGEXPO-n

Brazíliától Japánig tizenkét ország tizenhét versenyzõje méri össze tudását a Cukrász Junior Világbajnokságon, február 21-e és 24-e között a HUNGEXPO-n- mondta a Független Hírügynökségnek Vécsey Mihály, a rendezvény sajtófõnöke.

Hozzátette, hogy  egy másik rangos megmérettetést is tartanak ezzel egyidõben, a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyt. Ezen nyolc magyar mesterszakács verseng majd. A szervezõk több mint tízezer szakmai érdeklõdõre számítanak, de a nagyközönség is bemehet az elsõ és az utolsó napon.

Idén elõször rendezi a HUNGEXPO Zrt. az UKBA és a FOODAPEST kiállításait. További újdonság, hogy ezúttal a nagyközönség is bemehet a rendezvényre, február 21-én és 24-én.

Két verseny is színesíti majd a rendezvényt: a Cukrász Junior Világbajnokság, ahol Brazíliától Japánig tizenkét ország tizenhét versenyzõje méri össze tudását. A másik pedig a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny, amelyet szakácsolimpiaként is szoktak emlegetni. Ezen nyolc magyar mesterszakács vesz majd részt. A zsûri nemzetközi elnöke Charles Tjessem lesz, aki maga is Bocuse d”Or gyõztes volt korábban. A versenyek a közönség elõtt zajlanak majd.

A versenyeken kívül lesz cukrász termékverseny és bemutató, valamint kiállítás Kopcsik Lajos többszörös olimpiai bajnok, Guinness rekorder mestercukrász mûalkotásaiból. Workshopokat, szakmai fórumokat és egyéb programokat is tartanak majd.

A szervezõk több mint tízezer szakmai érdeklõdõre és ennél is több “laikus” vendégre számítanak.

Részletek a www.ukba.hu illetve a www.foodapest.hu internetes oldalon olvashatók.