Csütörtökön sem unatkoztak a hajdú-bihari rendőrök és a lánglovagok

Akt.:
Csütörtökön sem unatkoztak a hajdú-bihari rendőrök és a lánglovagok
© Illusztráció: Megyei katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Személyi sérülés, előállítás, tűzesetek – ezek jellemezték a csütörtöki napot a megyében.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 12 személyt fogott el, akik közül 7 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 5 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 18 személyt állítottak elő, köztük 8 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.

Mintegy ötszáz négyzetméteren égett egy akácerdő aljnövényzete kora délután Hosszúpályiban. A létavértesi önkormányzatit tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Két veszélyesen megdőlt fát távolítottak el a püspökladányi tűzoltók a Szent István utcában. A két közel tíz méter magas fa oly mértékben megdőlt, hogy az ingatlanban élőket veszélyeztette.

Kettétört egy beton villanyoszlop a balmazújvárosi a Nádudvari utcában tegnap a délutáni órákban. A helyi tűzoltók a helyszínt biztosították, az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. Az eset során keletkezett áramkimaradás mintegy negyven fogyasztót érintett a városban.

Egy kukoricabála és a kukorica tarló égett fél hektáron délután Tépe közelében. A kivonuló berettyóújfalui tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Szén-monoxid jelző jelzett be késő este a Dobozi utcában egy társasházi lakásban. A helyszínre riasztott debreceni tűzoltók a gázszolgáltató szakemberivel együttműködve méréseket végeztek a lakásban, ahol több mérést követően szén-monoxid jelenlétét mutatták ki. Az ingatlanban élő egy ember rosszullétre panaszkodott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

A mentőszolgálat ügyeletesének tájékoztatása szerint kollégáiknak csütörtökön szerencsére nem kellett jelentősebb eseményhez kivonulniuk.