Csütörtökön rajtol a debreceni szektorlabda-vébé!

Óriási küzdelem várható
Óriási küzdelem várható - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Magyarország címvédőként és rendezőként is indulhat.

Mint arról már korábban is beszámoltunk, Debrecenben rendezik a 7. szektorlabda világbajnokságot szeptember 17-20. között, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornatermében.

Bizonyára sokan gyermekkorukból még emlékezhetnek, amikor a barátokkal elővették a gombfoci készletüket és pöckölgették a korongot, miközben remekül szórakoztak. Nagy magyar vagy külföldi labdarúgók képei is rajta voltak a korongokon, így akár a Barcelona ki is kaphatott mondjuk a Budapest Honvédtól. A magyarok által feltalált gombfoci szervezett, sportági formája, a szektorlabda már 25 éve létezik, és hetedik alkalommal rendeznek világbajnokságot. Azonban a magyarok nemcsak rendezőként vesznek részt a megmérettetésen, hanem címvédőként is. Magyarország eddig minden Európa-bajnokságot és vb-t megnyert és most a hetedik vb-címét szerezné meg.

Debreceni indulók

A debreceniek 1992-ben ismerkedtek meg a szektorlabdával. Az elmúlt 23 évben – egy kisebb megszakítást leszámítva – mindig aktív résztvevői voltak a magyar eseményeknek, majd néhány évvel ezelőtt nemzetközi szintéren is egyre nagyobb szerepet vállaltak, főként a szektorlabda népszerűsítése és a külföldi kapcsolatok elmélyítése terén. Az idén a következő cívisvárosi sportemberek állnak asztalhoz: Puskás László, Kiss Levente, Pocsay Sándor, Kovács Nándor, Bardi Ádám, Puskás Zoltán.

HBN


A csütörtöki program

  • 10.00-11.00: Ünnepélyes megnyitó
  • 11.00-14.30: Szektorlabda magyar egyéni előselejtezők
  • 11.00-14.00: 12 érintéses egyéni
  • 15.00-18.30: 12 érintéses egyéni elődöntőig (párhuzamosan elkezdődik a vigaszág)
  • 15.30-19.30: Szektorlabda páros magyar előselejtezők (vigaszág nem lesz)
  • 18.30-20.30: 12 érintéses csapat elődöntőig