Csütörtöki hírösszefoglaló

Csütörtöki hírösszefoglaló
Hajdú-Bihar – Szerkesztőségünk vendége volt Szima Gábor, a DVSC elnöke, folytattuk a nyomozást menekültügyben, és hírt adtunk a főpályaudvar terveivel kapcsolatos újkeletű vitáról. Itt egy helyen megtalálják a legfontosabb csütörtöki híreinket.


Miért kell föld alá vinni az új pályaudvart? – kérdi a Jobbik
Debrecen – Csikai József közlekedésmérnök, a Jobbik önkormányzati képviselője elmondta: elfogadhatatlan, hogy a főpályaudvar terveiről sem a helyi szakemberek, sem a lakosság véleményét nem hallgatják meg.


Több ezer migráns érkezik Debrecenbe?
Debrecen – Csütörtök délelőtt óta százszámra jönnek a frissen elfogott menekültek Debrecenbe. Nemrég pedig felröppent a híre annak, hogy péntekre virradóra mintegy 1500-2000 további migráns érkezik vonatokkal a városba.


Betörőnek nézte és halálra verte az ártatlant
Debrecen – A sértett barátnőjét kísérte haza az albérletébe, amikor a főbérlő rokona nekiesett.


Kábítószer lapult négy fiatal zsebében Püspökladányban
Püspökladány – Gyanúsan viselkedtek, ezért a rendőrök megállították és igazoltatták őket. Igen gyorsan kiderült, hogy több csomag drog van náluk. Folyik a nyomozás.


Ugyanolyan lendülettel, mint tíz éve
A DVSC elnöke továbbra is az élcsapatok közé sorolja a Lokit és vannak tervei a jövőt illetően. Interjú Szima Gáborral.


Nyílt a bilincs: felmentés a rejtélyes gyilkosságban
Debrecen – Nem lehet minden kétséget kizáróan bebizonyítani a tett elkövetését, ezért azonnali szabadlábra helyezés mellett döntött a Debreceni Ítélőtábla szerdán, egy szörnyű, máig több rejtéllyel övezett gyilkosság másodfokú tárgyalásán.


Bottal ütötte meg az előtte elhaladó négyéves kislányt
Debrecen – Elfogták azt 45 éves férfit, aki egy debreceni buszmegállóban minden előzmény nélkül megütött egy előtte elhaladó négyéves kisgyermeket.


Melyik hajdú-bihari falura gondoltunk?
Hajdú-Bihar – Melyik falu a gólyák városa? Honnan folyik a sárga lé? És hol becsülik meg az agarakat? Tesztünkből kiderülnek a válaszok. Sok sikert!


Gálaelőadást tartottak Komcsi emlékének adózva
Debrecen – Remekelt a bajnoki nyitányon a Loki, 35–12-re múlta felül az MTK-t. Ünnepélyes pillanatok előzték meg a szezon első tétmérkőzését, Komáromi Gáborra emlékezett a „Hódos népe”.


Az új szocpol akár önerő is lehet a család otthonához
Debrecen – Két hónapja igényelhető Családok Otthon­teremtési Kedvezménye (CSOK). A július 1-jétől új és használt ingatlan vásárlására, valamint felújításra is igénybe vehető lakástámogatási rendszer célja, hogy minél több (leendő) szülő számára elérhető legyen.