Csütörtöki híreink legjava

Akt.:
Csütörtöki híreink legjava
Hajdú-Bihar – Ezekben a napokban tényleg nem lehet okunk panaszra. Mindenki ezerrel készül a Debreceni Virágkarneválra, miközben szebbnél szebb hőlégballonok repkednek a fejünk fölött. Nálunk nyomon követhetik az eseményeket.


Világhírű virágünnepünk karneváli hete indul
Debrecen – Helyi értékek, cseh nedű, külföldi fellépő – színes, akár egy virágos mező. Ahogyan tették azt a chopperek bőrmellényes lovagjai, úgy robog be életünkbe a Debreceni Virágkarnevál. Lássuk mit tartogat idén a rendezvény!

karneval foold


Ezek eddig a legjobb hőlégballonos videók
Debrecen – Ha lusta lenne felnézni az égre, csak dőljön hátra, mutatjuk milyen szépségekről marad le éppen. Még pár napig biztos mesés lesz a debreceni égbolt.

ballon


A hét végére megérkezhet az enyhülés
A hétvégén még sok helyen csaknem 40 Celsius-fokig melegszik a levegő, de egyre többfelé várhatók záporok, zivatarok, s vasárnap néhol már 30 fok körül alakulnak a maximumok.

hoseg


Káprázatos fotókon az éjszakai csillaghullás
Szerdán éjjel különleges látványban lehetett azoknak része, akik az égre tapasztották a szemüket: ekkor történt ugyanis az idei Perseida-csillaghullás, a Perseidák nevű meteorraj szokásos augusztusi csúcsaktivitása. A leglátványosabb fotókból válogattunk.

csillag


Dúl a háború a Munkácsy-festményért
Debrecen – A Golgota a Munkácsy-trilógia utolsó képe, ami magántulajdonban van. A nemzet fontos örökségéről sem az állam, sem a Déri Múzeum nem hajlandó lemondani, az ügyben folynak a tárgyalások és dúl a nyilatkozatháború.

golgota


Debrecenben nem lesz több létesítmény a menekültek számára
Debrecen – Debreceni önkormányzata nem kíván sem több menekülttábort kialakítani, sem tranzitzónát kijelölni – felelték érdeklődésünkre, miután a fővárosban megnyílt az első olyan terület, ahol a migránsoknak lehetőségük van például a tisztálkodásra.

menekult2


Keresik a cserbenhagyót, aki elsodort egy lányt Debrecenben
Debrecen – Egy fehér színű kisbusz sárga ponyvás utánfutót húzva csütörtök reggel 8 óra után 10 perccel elsodort egy 14 éves lányt Debrecenben, az Attila tér és Hajnal utca kereszteződésében, majd továbbhajtott.

gazolo

hirdetés