Csupa-csősz

Csupa-csősz
© Illusztráció: HBN-archív
Felfortyant a lekvár az utóbb amiatt, hogy a DKV büntet, ha belekortyintunk a vizünkbe a közösségi közlekedési eszközökön, netán akár egy falat csokit bekapunk. A kiömlő lé balesetveszélyt teremthet, a kaja bepiszkíthatja a járművet. Fábián György írása.

Imádom, amikor egyes emberek csalhatatlanul tudják, hogy másoknak mi a jó. Azt viszont elfogadhatjuk: a busz, a troli, a villamos nem büfé!

Azt is beláthatjuk: a DKV eljárása egyáltalán nem szigorú. Mert mi lenne, ha az ellenőrzési gyakorlatot kiterjesztenék a rágógumi-használatra? Az is élelmiszer! Figyelhetnék az állkapcsok mozgását.

Azt szintén érdemes volna vizsgálni, megfelelő számú ujjal markolja-e az utas a kapaszkodót. Ha nem így tesz, az is balesetveszélyes!

Sőt, a közlekedési cég végezzen az utasokon cipőtalpérdességi tesztet! A csúszós cipő is balesetveszélyes! Ha ezt nehézkesnek gondolnánk, rögzíttessék a szabályzatban, hogy csakis a DKV hologramos matricáival ellátott cipőben szabad felszállni, a meglévő lábbeliinket pedig akkreditáltatni kell a bérletigazolvány kiállításakor, díj ellenében. Továbbá, esős időben kötelező legyen felszálláskor váltócipőt húzni, mert a sáros bakancs beszennyezheti a járművet.

Mindezeket olvasván, ne kapjunk infarktust. Radikálisabbak szerint van egyszerűbb megoldás: egy kataklizma. Megszűnne a tömegközlekedés. És nem volna mit enni.

– Fábián György –
hirdetés