Csúnya karambolok, lángoló autó, tűzhelyen felejtett olaj – Nem unatkoztak a tűzoltók hétvégén

Csúnya karambolok, lángoló autó, tűzhelyen felejtett olaj – Nem unatkoztak a tűzoltók hétvégén
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Megyeszerte akadt dolga a tűzoltóknak a mögöttünk álló hétvégén.

Teherautóval ütközött egy személygépkocsi péntek este Balmazújváros külterületén. Az esethez a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik feszültségmentesítették a járműveket, majd átvizsgálták azok üzemanyagrendszerét. A vizsgálat során egyik járműnél sem tapasztaltak szivárgást. Néhány órával később a létavértesi önkormányzati tűzoltók is riasztást kaptak. Ekkor Létavértesen, a Debreceni utcában hajtott árokba egy személygépkocsi, amit a tűzoltóknak kellett feszültségmentesíteni. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az érintett útszakaszon félpályán haladhatott a forgalom.

Kárpitosműhelyként üzemelő pincehelyiségben, a vegyestüzelésű kazán közelében tárolt éghető anyagok kaptak lángra péntek este. A debreceni Piroska utcában keletkezett lángokat a helyi hivatásos tűzoltók, teljes légzésvédelem mellett, két vízsugárral fékezték meg. Az eset során a helyiség tulajdonosa enyhe füstmérgezést szenvedett.

Két személygépkocsi karambolozott szombat hajnalban, Debrecenben. Az Árpád téren történt balesethez a helyi hivatásos tűzoltókat is riasztották, azonban az autó feszültségmentesítése nem volt indokolt és az üzemanyagrendszerük sem szivárgott. Így a tűzoltók a rendőrség kiérkezéséig biztosították a helyszínt.

Szemetet és gumit égettek szombat délután Hajdúszováton, egy Görgey utcai ház udvarán. A tüzet a hajdúszoboszlói katasztrófavédelmi őrs tűzoltói egy vízsugárral oltották el.

Tetőszigetelési munkálatok közben gyulladt meg a szigetelőanyag Debrecenben, a Károli Gáspár utcában vasárnap délelőtt. A tüzet az ott dolgozók, a helyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig megfékezték. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, majd felhívták a figyelmet, hogy az elektromos hálózatot vizsgáltassák át, mivel az oltás során, az vízzel érintve lett.

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere tegnap délután Debrecenben, a Kossuth utcában. A benzin-gáz üzemű járműből felcsapó lángokat a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat és elzárták a gáztartályt, amit a lángok szerencsére nem értek el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Elesett és nem tudott ajtót nyitni egy idős személy tegnap délután Debrecenben, az Ispotály utcában. A hozzá érkező mentősöknek, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói nyújtottak segítséget a lakásba való bejutásban.

Tűzhelyen felejtett olaj kapott lángra tegnap este Püspökladányban, a Mikes Kelemen utcában. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg, majd átszellőztették a lakást. Az eset során személyi sérülés nem történt.

– Rácz Máté, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés