Csúnya karambol Böszörménynél: autóra borult a traktor rakománya

Akt.:
Csúnya karambol Böszörménynél: autóra borult a traktor rakománya
Hajdú-Bihar – A mögöttünk álló hétvégén is bőven akadt dolga Hajdú-Bihar megye tűzoltóinak. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Összehordott gaz és avar kapott lángra péntek délelőtt Derecskén, a Köztársaság úton. A néhány négyzetméteren égő tüzet a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el. A délutáni órákban a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották avartűz miatt. Ekkor Hajdúböszörmény-Bodaszőlőn, a Guhér utcában kapott lángra az elszáradt vegetáció. Egy a közelben lévő gáztartályt is veszélyeztető lángokat az ott lakók az egység kiérkezése előtt körülhatárolta, így a tűzoltóknak egy vízsugárral az utómunkálatokat kellett elvégezni.

Két személygépkocsi ütközött össze Debrecenben, a Vámospércsi úton. A péntek este történt balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik feszültségmentesítették a járműveket, majd átvizsgálták azok üzemanyagrendszereit, amik sehol nem szivárogtak.

Előbb egy mezőgazdasági vontató és egy mikrobusz ütközött össze, majd egy személygépkocsi is nekik ütközött, és az árokba csúszott szombat délután Hajdúböszörmény-Hajdúvid külterületén. A baleset következtében a traktor által vontatott egyik pótkocsi felborult, és a rakománya az úttestre borult.

kat2

Fotó: katasztrófavédelem

A hajdúnánási és hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették a járműveket, majd átvizsgálták azok üzemanyagrendszereit. Ezt követően a forgalmi akadályt képező járműveket távolították el az úttestről.

Az úttestre dőlt egy nagyméretű akácfa tegnap hajnalban Hajdúböszörmény és Hajdúhadház között. Az utat teljes szélességében elzáró növényt a hajdúböszörményi katasztrófavédelmi őrs, hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel darabolták fel, majd kézi erővel vitték le az úttestről. Néhány órával később a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat is egy úttestre dőlt fa miatt riasztották. A Hajdúböszörmény felé vezető utat, a település határában eltorlaszoló növényt a tűzoltók kéziszerszámokkal és láncfűrésszel távolították el.

Elakadt egy mentőautó tegnap éjszaka Debrecenben, a Vashámor utcában. Az elakadt járművet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói kézi erővel tolták ki a sárból.

– Rácz Máté, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés