Csúnya bringabaleset Újvárosban: megsérült egy idős nő, a vádlott eltekert a helyszínről

Debrecen – A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség egy férfi ellen segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

2016. május 5-én a délelőtti órákban, a vádlott kerékpárral haladt Balmazújvárosban a Kastélykert utcával párhuzamos kerékpárúton, majd a legközelebbi útkereszteződés előtt észlelte, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen forgalmi okból egy tehergépkocsi áll. A férfi kerékpárjával megállás nélkül kikerülte az álló gépjárművet, azonban bekanyarodása során nagyfokú figyelmetlensége folytán nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a vele szemben, a kerékpárúton szabályosan közlekedő, kerékpáros sértettnek, akivel összeütközött.

A baleset következtében az idős sértett a kerékpárról leesett, és fejét az aszfaltba ütötte.

A balesetet okozó vádlott megállt ugyan a helyszínen, azonban onnan anélkül távozott el, hogy meggyőződött volna arról, hogy az ütközés során az idős asszony megsérült-e, illetve segítségnyújtásra szorul-e.

A baleset következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

– Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség –
hirdetés