Csúnya baleset: parkoló autóknak ütköztek Balmazújvárosban

Akt.:
Csúnya baleset: parkoló autóknak ütköztek Balmazújvárosban
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Műszaki beavatkozásokhoz vonultak a tűzoltók Hajdú-Bihar megyében szerdán. Több kidőlt fát és leszakadt ágat távolítottak el, de közúti balesetekhez is riasztották az egységeket. Ügyeleti hírek.

Hajdúböszörményben, a Táncsis Mihály körút és Szoboszlói utca kereszteződésében két személygépkocsi ütközött össze szerdán délelőtt. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, a mentőszolgálat pedig egy embert kórházba szállított.

Több kidőlt fához kellett a tűzoltóknak vonulniuk: Debrecen és Pallag között egy fa a közútra dőlt, ezzel félpályás forgalmi akadályt képezett. Délután pedig Martinka közelében kellett egy fát az úttestről eltávolítani, mert két sávon elfoglalta azt miután kidőlt. Később Debrecenben, a Damjanich utcában kellett motoros láncfűrésszel lehasadt faágat eltávolítani, amely a gyalogos forgalmat veszélyeztette. Balmazújvárosban, a Kossuth téren egy négy méter magas fa két ága hasadt le egy telefonfülkére. A tűzoltók dugólétrán keresztül motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Egy személygépkocsi nekitolatott tegnap délután egy gázcsonknak Debrecenben, a Veres Péter utcában; a gáz szivárogni kezdett. A debreceni hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a helyszínre vonult és a területet biztosították, amíg a gázszolgálató a problémát megszüntette.

gaz1Fotó: katasztrófavédelem

Szerda délután egy személygépkocsi Balmazújvárosban, a Bolyai János utcában parkoló autóknak ütközött. A baleset négy járművet érintett. A helyszínre a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik elvégezték a autók feszültségmentesítését. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított.

da11Fotó: katasztrófavédelem

A megyénkben szolgálatban lévő mentők az elmúlt 24 órában 164 feladatot láttak el. Köztük alábbiaknál nyújtottak segítséget: Debrecen a Pesti utcán három autó ütközött, három könnyű sérültet szállítottak kórházba; szerdán reggel fél tízkor ugyancsak a megyeszékhelyen a Hadházi utcán két kocsi karambolozott, egy könnyű sérült szorult ellátásra; kevéssel dél előtt a debreceni Szép utcán két autós ütközött, négy könnyű sérültet vittek kórházba; majd a Rakovszky utcára siettek, ahol két autós ütközése nyomán egy személy könnyű sérüléseket szenvedett; délután Hajdúböszörményben volt szükség a segítségükre, itt egy könnyű sérültet láttak el két személyautó ütközése okán, szerdán fél négykor pedig Balmazújvárosban karambolozott két kocsi, két főt szállítottak kórházba.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 6 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 2 személyt fogott el, akik közül 1 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 főt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 23 személyt állítottak elő, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 15 esetben történt.

HBN