Csuhai János épp csak lecsúszott a dobogóról

Csuhai János
Csuhai János - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A cutleres testépítő az Arnold Classic Europe viadalon végzett a 4. helyen.

Rangos eseményt rendeztek meg az elmúlt hétvégén Madridban, a spanyol főváros adott otthont az Arnold Classic Europe elnevezésű testépítőversenynek. A Cutler Team-et Besze Edina, Sántha Tamás, Bereczki Krisztián és Csuhai János képviselte a viadalon, utóbbi bodys érte el közülük a legjobb eredményt: kiváló formát mutatva negyedik helyen végzett a 85 kg alattiak kategóriájában.

– Nagyon erős mezőnyben lépett színpadra Jancsi – nyilatkozta a csapat „feje”, a debreceni testépítő világbajnok Kathi Béla. – A formaidőzítése kicsit el lett rontva, ha az jobban sikerül, végezhetett volna előrébb is. De egy Arnold Classicon elért negyedik hely nagyon jónak számít. Mivel személyesen Arnold Schwarzenegger is ott volt Madridban és óriási expo kísérte ezt az eseményt, rengeteg kiváló sportolót felvonultatva, hihetetlen hangulata volt a versenynek.

Komoly versengés

Ha már Kathi Bélával beszéltünk, nem kerülhettük el, hogy rákérdezzünk az idei Mr. Olympia-viadal végeredményére is, amely az immár zsinórban ötödször győztes Phil Heath sikerét hozta.

Phil Heath | Fotó: Magánarchívum Phil Heath | Fotó: Magánarchívum ©

– Nagyon sajnálom, hogy Phil legfőbb kihívója, Kai Greene nem indult el a 2015-ös Mr. Olympián, a menedzsere valamit elrontott, és üzletpolitikai okok miatt nem vett részt a viadalon. Ez nagy hiba volt a részükről, mert ez volt az utóbbi években az egyetlen verseny, amelyen Phil Heath nem hozta azt a formát, amely elvárható tőle. Vagyis minden idők legrosszabb Heath-jét láthattuk, főleg az elődöntőben. Azonban Kai Greene nélkül is nagyon izgalmas versengést láthattunk. Az első négy sorrendjét lehetetlen volt előre megjósolni, bármilyen végeredmény megszülethetett volna Dennis Wolf, Shawn Rhoden, Dexter Jackson és Phil Heath között. Az elődöntők alapján Rhodent és Jacksont láttam a legjobbnak, de Wolfot is Phil Heath elé vártam.

Azonban a bajnok a döntőre nagyon sokat javult, s annyira szoros verseny alakult ki az első négy helyezett között, hogy bárki nyerte volna, reális lett volna. A nézők Dennis Wolfot vagy Dexter Jacksont szerették volna Mr. Olympiának, míg a szakmából sokak szerint Shawn Rhoden volt a legjobb. Phil Heath nem hozott száz százalékot, Dexter Jackson kicsit kisebb volt a többieknél, Shawn Roden nagyon arányos, viszont a mélyhátizmát tekintve hiányosságai voltak. A regnáló bajnokot mindig nagyon meg kell vernie a trónkövetelőnek és igen erős sportpolitikai háttér is szükségeltetik a győzelemhez. Ez utóbbi szempontokat figyelembe véve azt kell mondanom, reális Phil Heath győzelme, bár az eredményhirdetéskor a tömeg pfújolt – mondta Kathi Béla.

HBN-TN


A Mr. Olympia végeredménye

1. Phil Heath
2. Dexter Jackson
3. Shawn Rhoden
4. Dennis Wolf
5. Mamdouh „Big Ramy” Elssbiay
6. Branch Warren