egy kis gasztrotörténelem

2019.08.19. 14:07

Ilyen volt az élet a Monarchia konyhájában

Milyen volt a Monarchia gasztronómia, és hogyan hatott korunk vendéglátására – erről tartottak étel- és italkóstolással egybekötött minikonferenciát hétfőn a Kölcsey Központban.

Fotó: Kiss Annamarie

A részletek megismeréséről három történész gondoskodott: Katona Csaba és Paksa Rudolf, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet, illetve Fazekas Csaba a Miskolci Egyetem munkatársa.

A hallgatók többek között megismerhették a polgári konyha aranykorát, hogy hogyan alakult ki a törekvés a nemzeti konyha megteremtésére, és természetesen nem maradtak ki a mai vagy egykori debreceni specialitások: a híres debreceni, a mézeskalács és a mézsör.

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában