Csúcsformában a Botos Gála előtt Varga Miklós

A képen balról: Varga Miklós
A képen balról: Varga Miklós - © Fotó: Derencsényi István
Salgótarján – Szombaton rendezik Salgótarjánban a VII. Botos Gálát, amely a város főterének látványossága minden évben.

Itt az utánpótlás korúak meccsei mellett olyan remek összecsapásokra is sor kerül, mint például a HISE kiválósága, Varga Miklós és Könnyű Richárd közötti derbi lesz. Máté Attila, a hajdúsámsoni klub vezetőedzője mesélte mindezt, aki a minapi válogatottbeli fizikai felmérés Varga és Ungvári István által kiválóan prezentált eredményeiről is beszámolt.

A futópadon történő, emelkedő percszámú futás tesztjét Varga Miki teljesítette a legjobban a válogatott egészéből. Ő volt az egyedüli, aki még az adott iramra történő 24 perces futást is bírta (a többiek mind feladták korábban). Ungi sem maradt el mögötte sokkal, ő a harmadik legjobb eredménnyel rukkolt elő. A teszt érdekessége, hogy nem csak kondival kellett bírnia a srácoknak, de az időnként felvillanó fényjelzésre is reagálniuk kellett, vagyis az egyre nagyobb fizikai megterhelés során a koncentrációt is vizsgálták a nemzeti csapatnál.

A Harangi Imre SE két bunyósa hamarosan ismét a válogatottnál szerepel majd további teszteken, Máté Attila vezetőedzőnk pedig szeptember 2-án a szentpétervári junior világbajnokságra utazik a válogatott trénereként (maga a vb szeptember 4-12. között zajlik az oroszországi városban), ami újabb elismerése a HISE bokszklubnak.

– harangiboxing.hu –