Csúcs lenne ötről hatra jutni

Csúcs lenne ötről hatra jutni
A bajnokesélyes és bombaerős Szolnok a Marso-Vagép NYKK hétfői vendége. Egy biztos: a két hosszú veretlenségi sorozat közül az egyik meg fog szakadni.

Tizenkilenc, nyolc és öt. A férfi élvonalbeli kosárlabdabajnokság három leghosszabb győzelmi sorozata. Az első szám a Zalaegerszegé, a második a Szolnoké, a harmadik a Marso-Vagép NYKK-é.

Vagyis a legjobb formában lévő három csapat közül hétfő este (kezdés 18 órakor) kettő egymás ellen mérkőzik a bujtosi csarnokban. Ha pedig az NYKK ötről hatra jutna a nyolc forduló óta legyőzhetetlen, a válogatott center, Báder Márton érkezésével tovább erősödött három évvel ezelőtti magyar bajnok ellen, akkor beállítaná a két éve óta meglévő klubcsúcsot, a leghosszabb győzelmi sorozatot.

Annak a szériának része volt a Szolnok elleni 101–61-es siker, amelyről máig sok szó esik a nyíregyházi kosaras berkekben, és amelyet Déri Csaba másodedzőjeként a jelenlegi vezetőedző, Ferenczi Tamás is a kispadról élhetett át.

– Nagy élmény volt az a két évvel ezelőtti mérkőzés, amelyet szenzációs hangulatban, kiváló játékkal és nagy különbséggel nyertünk meg – emlékezett a jelenlegi tréner, aki abban a tudatban készülhet a mérkőzésre, hogy éppen a napokban, vagyis február 19-én múlt egy éve, hogy átvette az NYKK felnőttcsapatának irányítását. – Arra most viszonylag kevés esélyt látok, hogy hasonló nagy fölénnyel nyerjünk, de úgy gondolom, a hangulat akkor is parádés lenne a lelátón, ha csak szimplán legyőznénk a Szolnokot. Két remek formában lévő csapat találkozik, és bár elbúcsúztunk a kupától, a Sopron elleni szerdai fellépésen azért bizonyítottuk, hogy Jara Rubin Doynenélkül is képesek vagyunk nyerni. Az ő szerepeltetése továbbra is kérdéses, ha esetleg úgy alakulna, hogy nem tud pályára lépni, akkor a védekezésre kell fektetnünk nagyobb hangsúlyt. Ilyen szempontból a szerdai hetvennégy pont bíztató, ha most is megúsznánk annyival, akkor lehetne keresnivalónk.

Nem lebecsülve a legutóbbi ellenfelet, de a Szolnok azért egészen más kávéház, mint a Sopron. A Tisza parti legénység erős magyar és külföldi sorral, ergo a mezőny talán legjobb és legsokoldalúbb keretével rendelkezik.

– Ellenfelünk kimondva kimondatlanul a bajnoki címre tör, ennek megfelelő erősségű a játékosállománya – vélekedett Ferenczi Tamás, aki karcagi származásúként és szolnoki játékosmúltja révén ugyancsak kötődik az Olajhoz valamint kollégájához, Pór Péterhez, aki serdülőkorában Karcagon az edzője is volt. – Ha nyernénk, akkor azt az eredményt legalább olyan becsben tartanánk, mint a bajnoki címvédő Paks elleni idegenbeli sikert. Mert Doyne-nal vagy Doyne nélkül, a Szolnok itthoni legyőzéséhez is hatalmas bravúrra lenne szükségünk, amit csakis a közönségünk támogatásával érhetünk el.További hírek a szon-sportoldal kategóriából