Csőtörés a XI. kerületben

Csőtörés nehezíti a forgalmat csütörtök reggel Budapesten, a XI. kerületben. A nagy átmérőjű vezeték a Budafoki útnál, az Október 23-utcában sérült meg, a teljes helyreállítás napokig is letarthat.

A 800 milliméter átmérőjű vízcső csütörtök hajnalban tört el a XI. kerületben, az Október 23-a utcában. Emiatt nagy mennyiségű víz került az aszfaltra, beleértve a villamossíneket is Mivel a szerelvények így nem tudnak közlekedni, a 4-es villamosok a 6-os villamosok vonalán, a Móricz Zsigmond körtérig közlekednek. A történtek miatt torlódás alakult ki a környéken, kétszer-két sávot azonban nemrégiben járhatóvá tettek, így most mindkét irányba haladhatnak az autósok – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Lévai Zsuzsanna Fővárosi Vízművek Zrt. szóvivője, aki hozzátette, a környék vízellátását nem érinti az eset.

A BKV fődiszpécsere a történtek kapcsán elmondta: az érintett buszok már az eredei útvonalon közlekedhetnek, a Fehérvári út és a Petőfi híd budai hídfője között azonban a villamos helyett még pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Jelenleg tart a sérült vezetékek feltárása, ezt a tervek szerint még ma kicserélik. Az útburkolat javítása, a villamossín helyreállítása azonban várhatóan napokig eltart majd.

– Független HÍrügynökség –