Csoportosan elkövetett garázdaság elkövetőit fogták el a rendőrök Debrecenben

Hétfőn délután 4 személyt – köztük 3 férfit és egy nőt – fogtak el a rendőrök Debrecenben, akik megalapozottan gyanúsíthatók csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének elkövetésével.

A rendelkezésre álló adatok szerint hétfőn délután Debrecenben a Petőfi téren 3 felnőtt korú, 1 fiatalkorú és 1 gyerekkorú személy bement egy üzletbe, ahol az egyikőjük megkísérelt egy láncfűrészt jogtalanul eltulajdonítani. A kezében lévő láncfűrésszel kiment a boltból, de ezt az üzlet tulajdonosa (65 éves férfi) észrevette és utána ment a férfinak, majd elvette tőle az eltulajdonítani kívánt tárgyat. Az elkövető üzletben maradt társai a tulajdonos távollétét használták ki és az asztalon lévő mobiltelefont elvették, majd távoztak ők is az üzletből. Amikor a tulajdonos visszament a boltba, akkor észlelte, hogy nincs meg a telefonja. Utána sietett az elkövetőknek és felszólította őket a telefon visszaadására. Ekkor az egyikőjük a telefont szándékosan a földhöz vágta, majd amikor a sértett az összetört telefonért lehajolt, akkor hárman bántalmazni kezdték, míg negyedik társuk biztatta őket a bántalmazás folytatására.

A bántalmazást csak akkor fejezték be, amikor az egyik közeli ház lakója a sértett segítségére sietett. Az elkövetők ezután elmentek a helyszínről. Az üzlet tulajdonosa könnyű sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Rendőrkapitányság járőrei a bűncselekmény bejelentését követően azonnal megkezdték az ismeretlen elkövetők felkutatását, akiket a helyszín közelében végül elfogtak és előállítottak a kapitányságra, ahol gyanúsítottkénti kihallgatásuk megtörtént.

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság folytatja le a nyomozást csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

Kovács Károly r. százados

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat