Csontja is tört a munkásnak, aki csomagológépbe mászott Püspökladányban

Püspökladány – A vádlottnak a bontás megkezdése előtt részletes bontási utasítást kellett volna készítenie.

Próbára bocsátás alkalmazását indítványozta a vádiratban a Püspökladányi Járási Ügyészség abban a perben, amelynek vádlottja ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon.

Fejére esett

A vádlott vállalkozói szerződést kötött villanymotorok kiszerelésére csomagológépekből.

A munkaterület átadás-átvételét követően a helyszínen munkavezetőként tevékenykedő férfi a vádlott megbízása alapján járt el, azonban sem ő, sem pedig a vádlott alkalmazásában álló személyek nem ismerték a csomagológépek működését, ezért a villanymotorok kiszerelése során nem az előírásoknak megfelelően jártak el.

Az egyik dolgozónak a csomagológép alkatrészei közé kellett bemásznia, és a helytelen bontás következtében egy nagysúlyú elem a fejére esett. A sértett a baleset során nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérüléseket szenvedett.

A vádlottnak a bontás megkezdése előtt részletes bontási utasítást kellett volna készítenie, amelyben rögzíti a speciális műveletsort, ezt azonban a férfi elmulasztotta és ezzel foglalkozási szabályt szegett – tájékoztatta a Naplót dr. Pocsai Edit megyei főügyész.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés