Csomagokkal tennék szebbé a karácsonyt

Akt.:
A Debreceni Karitatív Testület karácsonyi adománygyűjtési akciója
A Debreceni Karitatív Testület karácsonyi adománygyűjtési akciója - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A városvezetés és a sportolók ismét csatlakoznak a Karitatív testület élelmiszergyűjtő akciójához.

– A „Szeretetdoboz” akció keretében a városban több helyen, iskolákban, üzletekben, az uszodában és a Jégcsarnokban is kialakítanak adománygyűjtő pontokat, ahol át lehet adni a tartós élelmiszereket. A nagyobb felajánlásokat pedig a Füvészkert utca 4. szám alatt vesszük át – jelentette ki Balogh Barnabás, a Karitatív testület elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón.

– Tavaly összesen 3 ezer csomagot osztottunk ki, mindegyikben öt kilogramm élelmiszer volt. A lakosok, a sportolók és a vállalkozók segítsége nélkül ez nem ment volna. Idén az önkormányzat ismét 1 millió forinttal támogatja a kezdeményezést, hogy minél több ember karácsonyát varázsoljuk szebbé. Az elmúlt évben a csomagok 75 százalékát adtuk át az ünnepek előtt, a maradékot januárban osztottuk ki, hiszen nem csak ünnepnapokon kell étel az asztalra – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

ad-2

Fotó: Molnár Péter | Kattintásra galéria nyílik

A sportolók is adományoznak

Az eseményen jelen volt Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója, Dombi Tibor, a DVSC egykori labdarúgója, Sirián Szederke, a DVSC-TVP kézilabdázója, Vaszjunyin Artyom, a Debreceni Hoki Klub jégkorongozója, Kállay Márk, a Debreceni Vízilabda sportegyesület vízilabdázója, valamint Molnár András, a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapatának kosárlabdázója. Mindannyian egyetértettek abban, hogy a jó ügy érdekében össze kell fogniuk, és példát kell mutatniuk. Elmondták, jó látni, hogy a szurkolóik is adakoznak, egész családok segítenek a többi rászorulókon, így talán a következő generációknak ez már természetes lesz.

HBN–BRSporthírek


hirdetés