Csomagküldő ügyfeleit károsította meg a csaló

Hiába várta…
Hiába várta… - © Illusztráció: AFP
Hajdúhadház – Bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök azt a 38 éves férfit, aki sajátos módon okozott több százezer forint kárt a sértetteknek.

  • Sajátos módon okozott több százezer forint kárt egy 38 éves férfi: hely- és személyismeretére hivatkozva megállapodott egy csomagkézbesítő szolgálat futárával arról, hogy segít neki eljuttatni az ügyfelekhez a megrendelt mobiltelefonokat. Végül azonban egyik készülék sem ért célba.
  • L. Zsolt bevallotta: a csaknem négyszázezer forint értékű árut továbbértékesítette.

Elhitte a kézbesítő

A rendőrségen június 18-án tett feljelentést egy nő, mivel az interneten egy szolgáltatótól megrendelt egy mobiltelefont, ám nem kapta meg. A nyomozók adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, s megállapították: egy hajdúhadházi férfi hely- és személyismeretére hivatkozva megállapodott egy csomagkézbesítő szolgálat futárjával arról, hogy több mobiltelefont is eljuttat a megrendelőkig. A 38 éves férfi június 7-én és június 15-én összesen három mobiltelefont vett át a futártól, és az átvételt a megrendelők aláírásának meghamisításával igazolta – ismertette szerdán a megyei főkapitányság.

A hajdúhadházi rendőrök L. Zsoltot június 26-án előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozás adatai szerint a 21 éves kézbesítő elhitte L. Zsoltnak, hogy segíteni fog a telefonok kézbesítésében, ám egyik készülék sem érkezett meg a megrendelőjéhez. A 38 éves férfi elismerte a bűncselekmények elkövetését, s elmondta a nyomozóknak, hogy a csaknem négyszázezer forint értékű árut továbbértékesítette.

Csalás, hamis magánokirat…

L. Zsolttal szemben csalás bűntett, valamint 3 rendbeli hamis magánokirat felhasználása vétség, míg a debreceni futárral szemben hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

HBN